Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Karácsonyi céges ajándék választás

Jogosan vetődik fel a kérdés, hogy milyen szabályokat, lehetőségeket vegyünk figyelembe a karácsonyi céges ajándék kiválasztásakor. Ez sok mindentől függhet, például, hogy mekkora a vállalat, ahol dolgozunk, de akár az is befolyásolhatja, hogy mi az a terület, ahol tevékenykedünk. Összeszedtük egy csokorba, hogy mire figyeljünk.

 

Cégeknek mennyiségi kedvezményekért látogasson el partner webshopunkba

 

Céges karácsonyi ajándék

 

1. Cég mérete

Meglepő lehet, de a cég mérete sem teljesen mindegy a karácsonyi céges ajándék kiválasztásakor. Egy több ezer fős nagyvállalat esetében mindenképpen a személyesebb hangvételű ajándékokra kell koncentrálni, ugyanakkor ebben az esetben egy magasabb árkategóriás ajándék már komolyabban is beleszólhat az éves büdzsébe. Közepes és kisvállalkozások esetében könnyebb a helyzet, itt a csapat összetartozásának a hangsúlyozása inkább csak gesztus. A tapasztalat azt mutatja, hogy a boros karácsonyi céges ajándékcsomagok a legkelendőbbek.

Karácsonyi ajándék cégeknek2. Tevékenységi kör

Befolyásolhatja az is a karácsonyi céges ajándékot, hogy milyen területen működünk. Jellemzően nem szerencsés olyan ajándékot adni, ami kapcsolatos a mindennapi munkával, hiszen az év vége pontosan a hétköznapok elengedéséről, a pihenésről szól. Ha például ital nagykereskedés vagyunk, akkor ne olyan ajándékcsomagot válasszunk, aminek a főszereplője egy palack alkohol. Stresszesebb környezetben azonban pont ez lehet a tökéletes választás. Globális iparágaknál, az IT szektorban a kézműves válogatás lehet a legjobb karácsonyi céges ajándék.

3.  Mindenki kap vagy csak jutalom a karácsonyi céges ajándék?

Ez is fontos szempont, hiszen ha nem mindenkit akarunk megajándékozni, ha az év végi ajándékcsomag az elismerés, azaz a kitüntetés része, akkor mindenképpen magasabb árkategóriás meglepetést érdemes választani. Ezzel párhuzamosan persze a többi dolgozó is kaphat egy apró figyelmességet az év végén. Valószínűleg ez utóbbi a legszerencsésebb választás.

4. Férfi vagy nő kapja?

Nem kell feltétlenül ugyanazt a karácsonyi céges ajándékot kapnia a nőknek és a férfiaknak. Ez már magában a díszdobozban is megnyilvánulhat. A színválasztás a dobozon található motívumok tekintetében nyugodtan tehetünk különbséget a női és a férfi kollégák között még akkor is, ha adott esetben a tartalom az ugyanaz. Persze mostanában nagy hangsúlyt kap a két nem közötti egyenlőség hangsúlyozása, de azért valljuk be, a színeket és formákat tekintve van ízlésbeli különbség a nők és férfiak között. Kedves gesztus, ha ez a csomagolásban is megjelenik.

5. Motiváció vagy gesztus

Fontos kérdés az is, hogy mennyire akarjuk a következő évre motiválni a kollégákat a karácsonyi céges ajándékkal. Amennyiben olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy mindenki maximálisan elégedett a bérezésével, nincsen év közben fluktuáció, akkor elegendő, ha az év végi ajándékcsomag a gesztus szintjén marad. Akár pár kézműves finomság is emelni tudja az ünnepi hangulatot ebben az esetben. Amennyiben jobban akarjuk motiválni a kollégákat, akkor azonban érdemesebb valamivel drágább árfekvésű karácsonyi céges ajándékot választani.

 

Mennyiségi kedvezményekért látogasson el partner webshopunkba: https://ajandekcsomagom.hu

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Céges karácsonyi ajándék
Az oldal tetejére