Barion Pixel

Fogadja el a cookie beállításokat a megfelelő működéshez. Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát. Elmúlt már 18 éves? Ha igen kattintson az elfogadom gombra, ha nem lépjen ki oldalunkról.

Céges ajándék karácsonyra

Céges ajándék karácsonyra

Karácsonykor sok cég ajándékkal köszöni meg az éves munkát. 

Nincs is jobb, mint egy karácsonyi céges buli. Kivéve persze, ha Bruce Willis is jelen van, mert akkor a pezsgő helyett a pisztolycsövek durrognak, a meglepetés pedig az, hogy ki marad a parti végén életben. Ezt leszámítva azonban ma már tényleg nagyon jó karácsonyi bulik vannak, ahol az egyik főszereplő a céges ajándék karácsonyra.

Körülbelül november közepe óta már mindenki ezt a pillanatot várja, egész pontosan azt, hogy mikor lesz már végre év vége és lehet kiereszteni az év közben felgyülemlett fáradt gőzt. Kisebb cégeknél és nagyobb vállalatoknál is számos problémát kell megoldani a munkában, ami gyakran a stresszt sem nélkülözi. A céges ajándék karácsonyra annak az elismerése, hogy mindenki helyt állt az év során, hiszen aki nem, az valószínűleg már ott sincs a céges bulin. Persze országonként mások ezek az év végi vállalati partik és a céges ajándék karácsonyra is mást jelent Európában, mint a világ egyéb részein. Céges ajándékozás karácsonykor

 

Ahány ház, annyi szokás...

Különös, sőt meghökkentő céges karácsonyozás az bizony akad bőven. Profitábilis cégeknél, ahol a vezetőség nem csak magára gondol, bizony nem ritka az év végi sok tízmilliós jutalék sem. Tavaly szerepelt hírekben, hogy egy New York-i vállalatnál dolgozó hölgy év végén 2,5 milliárd jutalmat kapott sok éves munkájának elismeréséért, nos ez meglehetősen kellemes céges ajándék karácsonyra. Sajnos, ennek azért vannak ellenkező esetei is.

A Távol-Keleten jóval szigorúbb a vállalati környezet, mint nálunk, cégvezetés szintjén bizony gyakran még a szamurájok korát élik. Vannak olyan esetek, amikor a céges ajándék karácsonyra nem más, mint hogy mindenki kap egy jókora pofont az éves munkájáért. Persze azért nem ez az általános és az innovatívabb cégek egészen másképpen ajándékozzák meg a dolgozóikat. A vállalat nevének említése nélkül, tavaly egy multinál minden dolgozó elektromos biciklit kapott, hogy azzal járjanak évközben dolgozni. Gyaníthatóan mindenki örült is a dolognak.

 

Figyelni kell a részletekre

Idehaza nincsenek ilyen kirívó esetek, általában az év vége egy jó kis buliban realizálódik, aminek természetesen része a céges ajándék karácsonyra is. HR-s körökben alapszabály, hogy csak úgy szabad céges partit szervezni, ha van miből, ha nincs, akkor inkább ne tegyük, mivel nincsen kiábrándítóbb a száraz pogácsánál és a műanyag pohárban felszolgált meleg narancslénél.

A kis cégek könnyebb helyzetben vannak, hiszen ahol 5-10 fő dolgozik, ott elég elmenni egy jó kis étterembe és le is van tudva a dolog. Ezzel szemben nagyobb cégeknél már helyszínt kell bérelni, és hosszú ideig tartó szervezést igényel a dolog. Ebben az esetben a céges karácsonyi ajándékozás is komolyabb fejtörést okoz. A kettőt azonban illik összekötni, ha céges buli van, akkor az év vége jegyében egy kis apró ajándékkal is meg kell lepni az alkalmazottakat. Azt szokták javasolni, ha véges a budget, akkor inkább a karácsonyi ajándékozást oldják meg cégen belül és a bulit engedjük el, már csak azért is, mert jellemzően ez utóbbi a drágább.

 

Cégek figyelmébe ajánljuk karácsonyi ajándékok készítéséhez partnerünket: www.ajandekcsomagom.hu

Céges karácsonyi ajándékcsomagok

 

Az oldal tetejére