Barion Pixel

Fogadja el a cookie beállításokat a megfelelő működéshez. Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát. Elmúlt már 18 éves? Ha igen kattintson az elfogadom gombra, ha nem lépjen ki oldalunkról.

Ajándékküldés online 100% garanciával

Ajándékot küldene gyors szállítással, biztonságosan? A Meglepetésem.hu Önnek szól, legyen szó ajándékcsomag vagy ajándékkosár rendelésről!

Az ajándékküldés ma már nem csak egy különleges alternatívája az ajándékozásnak, hanem az egyik legnépszerűbb eszköze, ami számos dolognak köszönhető. Ilyen a prémium minőség, a minőségi kézműves válogatás, az első osztályú csomagolás, a gyors szállítás és a sort lehetne még folytatni, ahogy azt lentebb meg is fogjuk tenni.

Ajándékküldés laptopról

Az ajándékküldés előnyei

Mivel az ajándékozásnak egy viszonylag új formájáról van szó, így pár szó erejéig mindenképpen beszélni kell arról is, hogy milyen előnyei vannak, ha ilyen formában köszöntünk, vagy lepünk meg valakit egy ajándékcsomaggal, legyen az családtag, barát, vagy céges partner.

A meglepetesem.hu elegáns, ugyanakkor letisztult formavilágot és navigációs rendszert kínál ahhoz, hogy a hatalmas választékban megtalálhassa azt az ajándékcsomagot, amit valóban küldeni szeretne valakinek. Az online nézelődés így nagyságrendekkel gyorsabb, mintha tematikus offline üzleteket keresnél fel autóval, tömegközlekedéssel vagy gyalog, arról nem is beszélve, hogy a kínálat jelentős része, ahogy említettük, kézműves termék, amit legfeljebb csak termelőknél érhetsz el. Egyszóval az ajándékcsomag rendelés jóval kényelmesebb, mintha hagyományos módon vásárolna.

Hogy megrendelje a tökéletes ajándékcsomagot, még számítógépre sincsen szüksége, hiszen a meglepetesem.hu felülete úgy lett optimalizálva, hogy mobil eszközökön, mint a telefon vagy a táblagép is tökéletesen működjön. Nem kell becsomagolnia a vásárolt terméket, a design minden esetben prémium minőségű, az ajándékcsomag belső kialakítása pedig a dekorációs szalmával szintén igazi élményt kínál. Ha ajándékkosarat rendel, ami kifejezetten ajánlott hölgyeknek, akkor ez ugyanúgy igaz.

Nincsenek határok. Talán ez az egyik legnagyobb előnye az online ajándékküldésnek, hiszen valóban nincsenek határok, a Föld bármely pontjáról megrendelheti az ajándékcsomagod, vagy akár a Holdról is, feltéve persze, ha van internetkapcsolata. Mindezt rendkívül gyorsan és biztonságosan -  természetesen a biztonság az online fizetési lehetőségekre is érvényes. Magyarországon belül maximum két napon belül kiszállítják a megrendelt ajándékot, de külföldre is rendelhet a meglepetesem.hu oldaláról, a pontos szállítási idő itt az adott ország függvénye, erről az oldalunkon tud részletesen tájékozódni.

Ajándékküldés telefonról

Az ajándékküldés hátrányai

Csak a teljesség okán próbálunk összeszedni pár dolgot, amit esetleg az ajándékküldés hátrányaként lehetne megemlíteni. Egyedül talán azt lehetne érvként felhozni, hogy az ajándékot nem személyesen adja át. De ez is kétoldalú, hiszen az ajándékcsomag rendelésnek az intézménye részben, vagy inkább jórészt azért született meg, hogy azoknak segítsen, akik nem tudnak személyesen ajándékozni. Pont arról szól, hogy ha nincs ott, rajtunk keresztül mégis ott van a szeretteinél.

Természetesen, ha maga készít el egy ajándékválogatást, akkor költséghatékonyabban is meg tudja oldani, jóllehet nem ilyen prémium és ritka termékekből. Az ár-érzékenység persze érdekes kérdés, de ajándékozásnál valószínűleg nem az a legfontosabb szempont, hogy minél olcsóbb legyen az a bizonyos meglepetés.

Az ajándékküldés eredete

Mielőtt kitérnénk a szolgáltatás részleteire, egy rövid kitérő. Az ajándékküldést történetét lényegében két részre bonthatjuk, az internet előttire és az internet utánira. Ha úgy tetszik mindig volt ajándékküldés, már ha annak nevezhető, ha a gróf úr ráparancsolt az inasára, hogy pattanjon lóra és vigye ezt a nyúlszőr sapkát a titkos szeretőjének a hatodik megyébe.

Sőt ha elengedjük Európát és még messzebbre tekintünk, akkor I. Dareiosz (i.e.522-486) perzsa uralkodótól eredeztethető a(z ajándék) futárkodás, aki 2700 km területen működtette a mostani szolgáltatások elődjét, jóllehet ezt az egyszerű halandók akkor még nem vehették igénybe. Bizonyítják mindezt a régészeti leletek, de valószínűleg a nagy uralkodó nem érhetett a meglepetesem.hu nyomába a szolgáltatást illetően.

Talán nem is olyan meglepő, hogy csomagküldés a római birodalomban is létezett, Augusztus császár már kiterjedt futárszolgálatot épített ki az i.e. 20 években. Aztán ezek a barbárok korával el is tűntek és mindent újra ki kellett építeni.

Modern szolgáltatásként az ajándékcsomag rendelés és kiszállítás a 19. században jelenik meg a posta megszületésével. Vagyis ettől datálható, hogy hivatalos formában bárki eljuttathatott egy csomagot A pontból B-be. Persze, amíg a posta, mint állami intézmény kiépült, az jó sok időbe telt, Magyarország egyébként élen járt a fejlődésben, hiszen már 1772-ben 167 működő postahivatalt jegyeznek a valamikori nagy Magyarország területén, itt pedig már csomagküldő szolgálat is létezett. Jóllehet a kiszállítási idő jóval hosszabb volt a mostaninál.

Érdekesség, hogy amíg a posta története a kora középkortól datálható, addig a különböző magánkézben lévő futár- és csomagküldő cégek csak alig száz éve jelentek meg a porondon. De az igazi piaci verseny csak húsz éve kezdődött, amikor gombamód jelentek meg a cégek, melyek csomagküldéssel foglalkoznak. Véletlen? Természetesen nem, mindez az internetnek és vele a hihetetlen mértékben felgyorsult világnak köszönhető.

A konkrét ajándékküldéssel, ajándékrendeléssel foglalkozó vállalkozások is ekkor kezdenek megjelenni, de ez a szolgáltatás még az aranykor előtti állapotban van. Valószínűleg az online rendelések és kiszállítások ideje még nem jött el Európában, ahogy ezt például a kínai vagy japán példa mutatja, ahol már az ajándékozás inkább ebben a formában történik, mint személyesen.

ajándékcsomag küldés

Milyen alkalomra lehet ajándékot küldeni?

Gyakran fel szokott vetődni a kérdés, hogy mégis milyen apropóból lehet vagy illik ajándékcsomagot vagy ajándékkosarat rendelni? Erre igazából nem lehet mást válaszolni, mint hogy ajándékozni mindig jó, vagyis nem kell semmilyen különleges alkalom az ajándékküldésre. Ami a statisztikákból kitűnik, hogy jellemzően karácsonyra, illetőleg nőnapra rendelnek a legtöbben ajándékcsomagot.

Bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a nőnapi ajándék rendelések meghatározó többsége céges környezetben történik. És persze ne feledkezzünk meg a Valentin napi és anyák napi ajándékcsomagokról se! Igaz mindez Magyarországra, de még Európán belül is régiónként változik az ajándékküldés mechanizmusa.

A skandináv országokban és főleg Norvégiában illetőleg Svédországban a magyar szokásokkal ellentétben az ajándékrendelés babaköszöntésre történik, azaz, ha egy rokonnak vagy barátnak gyermeke születik. Ehhez képest talán nem is meglepő, hogy a dobogó második helyén a ballagás szerepel, a bronzérem pedig a diplomaosztásé.

Mindez igaz tehát az északi országokra, ezzel szemben a Baltikumban, főleg pedig a szláv nyelvű országokban az ajándékküldés dobogóján a maximális csúcstartó az ajándékrendelés esküvőre, illetőleg házassági évfordulóra. Valamiért ebben a térségben ezt részesítik inkább előnyben.

Ezek azonban csak a különböző népek szokásai, az ajándékküldés pedig személyes dolog így bármilyen alkalomra megteheti, lehet az egy sikeres projekt megünneplése, egy ötös matematika jegy, egy sikeres műtét, egy kiemelkedő – vagy akár nem is kiemelkedő – sportteljesítmény, egyszóval gyakorlatilag bármi, amiről úgy gondolja, hogy elismerést, köszöntést érdemel.

Kinek jó az ajándékküldést választani?

Ajándékcsomagot rendelni, akárcsak ajándékot adni mindenkinek és minden esetben egy szép gesztus. Mégis vannak esetek, amikor kifejezetten szerencsés, sőt, akár elkerülhetetlen az ajándékozásnak eme nagyszerű formáját választani.

A legkézenfekvőbb példa, amikor távol él, vagy éppen egy nyaralás, üzleti út okán csupán távol tartózkodik a szeretteitől. A lényeg, hogy ha a helyzet úgy hozza, hogy személyesen nem tudja felköszönteni azt, akit szeretne, akkor az ajándékrendelés az egyetlen megoldás arra, hogy mégis megtörténhessen az ajándékozás. Egyszerűen a notebookjáról vagy a telefonjáról is rendelhet ajándékcsomagot, amit akár még aznap kiszállítanak a szerettének, de legkésőbb két napon belül, még akkor is, ha a rendelés történetesen a világ másik pontjáról történik.

A Covid járvány sajnálatos módon elég élesen felhívta rá a figyelmet, hogy nem minden esetben lehetséges a személyes találkozás a szeretteinkkel, nem véletlenül nőt meg az ajándékrendelések száma az eltelt másfél évben. Ugyanakkor egy sajnálatos betegség, vagy baleset hasonlóan nehéz helyzetbe hozhat bennünket, amikor szinte áldás a lehetőség, hogy személyes találkozó elmaradása ellenére is megköszönthetjük azt, akit szeretünk. Hogy a másik tudja, érezze, ezekben a nehéz pillanatokban is gondolunk rá.

A felgyorsult életünkben nyugodtan említhetjük az idő hiányát is, amikor egyszerűen valakinek a zsúfolt napi teendői mellett nincsen ideje arra, hogy hagyományos módon bóklásszon az offline üzletekben egy szép ajándékra vadászva. Értekezletről értekezletre járunk, vagy éppen hol ide kell utaznia, hol oda. De akár ebbe a kategóriába sorolhatjuk azt az egyre gyakoribb jelenséget is, hogy egész egyszerűen nem kívánkozik a zsúfolásig telt üzletekbe.

Ha így van, nincsen más teendője, mint felmenni a meglepetesem.hu oldalára és kényelmesen, a nappalidban, az irodában, vagy éppen a parkolóban, az autóban ülve, online kiválasztani azt az ajándékot, amivel meg szeretné lepni a másikat. Ha velünk tart, nem marad le semmiről.

ajándékküldés karácsonyra

Mi kell az ajándékküldéshez?

A fentiekből logikusan következik a kérdés, hogy mi is kell az ajándékküldéshez. Mindenekelőtt internet és egy azt használó eszköz. Az utóbbi bármi lehet, otthoni, asztali PC, hordozható számítógép, azaz notebook, táblagép vagy okostelefon. Zárójelben jegyezzük meg, hogy ma már a rendelések jelentős többsége mobiltelefonról történik, ami nem véletlen, hiszen az okostelefonunk gyakorlatilag már a nap minden pillanatában kéznél van, éppen csak a zsebünkbe kell nyúlni érte.

Szerencsére a meglepetesem.hu felülete úgy lett fejlesztve, hogy tökéletesen az okoseszközökre van optimalizálva, vagyis a navigáció és a rendelés folyamata ugyanolyan egyszerű, mintha számítógépről tenné meg az. A kulcsszó tehát az internet, ha van kapcsolata, akkor már csak egy bankkártyára vagy PayPal számlára van szüksége, hogy ajándékot rendeljen a szeretteinek.

Kinek lehet ajándékot küldeni?

Természetesen bárkinek. Hiszen férfiak, nők, gyerekek ugyanúgy örülnek egy igényesen összeállított ajándékcsomagnak vagy ajándékkosárnak. A rendelések többsége egyébként a női ajándékként realizálódik, de ez érthető is, hiszen az offline világban is jellemzően a nők kapják a több ajándékot, amiért leginkább az európai kultúrában szocializálódott mivoltunk a felelős, de valljuk be, ez rendjén is van így.

Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy a nőnap és az anyák napja az egyik legforgalmasabb szezon, a karácsony után ez a két ünnep az, amikor a legtöbb ajándékrendelés történik. A gyereknap is egyre nagyobb népszerűségnek örvend ugyan, de egyelőre nem közelíti meg az imént említett két ünnepet ajándékküldés szempontjából. Az apák napja pedig egyelőre sehol sincs a többiekhez képest, leszámítva a skandináv országokat, ahol évről-évre emelkednek a rendelési számok.

Persze ne feledkezzünk meg az idősebb korosztályról sem, sőt számunkra szintén kifejezetten jó választás az ajándékküldés, főleg ha egészségügyi vagy egyéb okokból már nem szívesen mozdulnak ki otthonról idősebb szeretteink.

Hogyan érdemes az ajándékok közül választani?

Ha ajándékcsomag rendelésen töri a fejét, akkor több dolgot is érdemes figyelembe venni, mielőtt kiválasztja az egyik remek ajándékkosarat vagy ajándék összeállítást. Ezek közül a két legfontosabb, hogy kinek és milyen alkalomból küldi az ajándékválogatást. A meglepetesem.hu tematikusan rendezi az oldalán minden nagyobb ünnepünket, így talál húsvéti, karácsonyi, nőnapi, de még ballagási ajándékválogatásokat is, hogy csak párat emeljünk ki a lehetőségek közül.

Érdemes tehát ezek alapján böngészni az oldalon és kiválasztani a legszimpatikusabb ajándékot. Szintén külön szekcióba kerültek a férfi és női ajándékcsomagok, így ha nemek alapján akar válogatni, akkor ebben is segítséget tud nyújtani az oldal.

Ezen felül van lehetőség kimondottan céges ajándékküldésre, a már említett nőnapi és céges karácsonyi ajándékokra pedig érdemes már hetekkel korábban előrendelést feladni. A meglepetesem.hu navigációs felülete átlátható és precíz, így ár alapján is tud böngészni, vagyis nagyon gyorsan megtalálhatja az ideális ajándékcsomagot.

ajándékküldés nőknek

Mi a különbség az ajándékkosár és az ajándékcsomag küldése között?

Az ajándékkosár és az ajándékcsomag közötti legfőbb különbség, hogy míg az előbbi ajándékválogatást egy kosárban, addig az utóbbit egy díszdobozban találja. A dolognak ezzel azonban nincsen vége, mivel a két ajándékösszeállításnak más a hangulata, sőt az sem mindegy, hogy kinek küldi.

Magyarországon az ajándékkosaraknak jóval nagyobb a hagyománya, mint az ajándékcsomagoknak. Az idősebb ötven, de főleg a hatvan év feletti generáció ezekre emlékszik, ezeken szocializálódott, így nekik lehet érdemesebb ezt választania ajándékrendelés esetén, feltéve persze, ha jó emlékeik kötődnek a valamikori ajándékkosarakhoz.

A design pedig egyúttal funkcionalitás is. Az ajándékkosarakban máshogy helyezkednek el az ajándékok, mivel nyitottak, máshogy mutat benne egy palack pezsgő vagy éppen egy nagyobb tábla csokoládé. Az ajándékcsomag zsúfoltabb, így más a hangulata. Az ajándékkosár, főleg az idősebbeknek a régi idők hangulatát idézi meg, míg egy ajándékcsomag minden ízében modern és elegáns.

Természetesen mindenkinek más az ízlése, de én azt mondanám, ha elegáns ajándékrendelésen gondolkodik, akkor inkább az ajándékcsomagot válassza, míg ha könnyedebb, inkább lazább stílus híve, akkor az ajándékkosár mellett adja le a voksot.

Csak előre összeállított ajándékcsomagokat és ajándékkosarakat lehet küldeni, vagy lehet egyedi az összeállítás?

Bár a meglepetesem.hu oldalán hatalmas a választék ajándékkosarak és ajándékcsomagok között, dönthet úgy is, hogy teljesen egyénileg állítja össze magának az ajándékválogatást. Ez pénzbe semmivel sem fog többe kerülni, mivel a szolgáltatásért nem számolunk fel plusz költségeket. Így pontosan azok a termékek kerülnek a csomagba, amit szeretne.

Mit érdemes beletenni egy egyedi ajándék csomagba?

Ez teljesen az ízlésére van bízva, de ha adhatok egy tanácsot, akkor legyen változatos. A termékkínálat minden szegmense ugyanis prémium minőséget képvisel, így érdemes több termékkategória közül is választani, hogy minél több finomság kerüljön a válogatásba, mint például méz, lekvár vagy csokoládé.

Számít, hogy kinek szánja a meglepetést: gyerekeknek jó ötlet egy plüssállat kiegészítő, hölgyeknek prémium csokoládé, férfiaknak elegáns ital. Az sem mindegy, hogy milyen alkalomra készül az ajándékozással: babaváráshoz nehéz elképzelni egy alkoholos nedükből álló csomagot, Valentin napra a szerelmeseknek pedig kihagyhatatlan egy személyes üzenet vagy akár egy fotó.

Hogy lehet igazán egyedivé tenni az ajándékot?

Állítsa bár össze saját maga az ajándékcsomagod, vagy rendeljen a kínálatból, bármelyik esetben személyessé teheti az ajándékot. Lehetősége van ugyanis fotót és/vagy személyes üzenetet is elrejteni az ajándékcsomagban. A fotóval nincsen más dolga, mint levélben elküldeni a meglepetesem.hu oldalára és az kinyomtatva, szépen bekeretezve kerül majd az ajándékok közé. A személyes üzenettel ugyanez a helyzet. Persze az üzenetet érdemes alkalomra is szabni, például más dukál egy születésnapra, mint egy ballagásra. A dolog csak a fantáziára van bízva.

Hová lehet küldeni ajándékot?

Magyarországon belül bárhová, és ne feledje, az ajándékcsomagot a világ bármely pontjáról megrendelheti. Ajándékküldés vidékre, ajándékküldés Budapestre ugyanolyan egyszerű, csak pár lépés az egész. Az alapszolgáltatás mellett azonban a meglepetesem.hu segítségével akár külföldre is küldhet ajándékcsomagot, ha követi a link alatt lévő útmutatót. Itt azt is láthatja, hogy ez milyen plusz költségekkel jár és mennyi a kiszállítási idő.

ajándékcsomag küldés

Ajándék előrendelést felvesznek?

Természetesen igen, a meglepetesem.hu a lehető legkényelmesebb szolgáltatást kínálja önnek, így elő is rendelheti az ajándékcsomagot. Ráadásul ehhez semmi mást nem kell tennie, mint a megrendelés során a megjegyzés mezőbe beírni, hogy melyik munkanapon szeretné, hogy kézbesítsük az ajándékcsomagot. Bármikor is vegye fel a rendelést, egy héttel, vagy akár fél évvel a jeles alkalom előtt, a kiszállítás azon a napon fog megtörténni, amit beírt időpontnak.

Az ajándékküldés szállítási költsége

A kiszállítási díjat illetően a megrendeléskor automatikusan látni fogja, hogy mennyibe is kerül a fuvardíj, hiszen ezt is fizetni fogja megrendeléskor. Azonban, ha előzetesen szeretne tájékozódni a különböző díjszabásokról, akkor a meglepetesem.hu oldalán ezt is megteheti, erre a linkre kattintva.

Lényegében három különböző opciót fog találni az egyik az ajándékküldésre, a másik a virágküldésre, a harmadik pedig a külföldi ajándékcsomag rendelésre vonatkozik. Elárulom, a költségek a piachoz képest meglehetősen barátiak.

Kik szállítják ki a megrendelt ajándékcsomagodat?

A Covid alatti és utáni időszakban bizony sokakban felmerült a kérdés, hogy vajon biztonságos-e az ajándékcsomagok, virágkosarak etc. kiszállítása. Maximálisan, hiszen a meglepetesem.hu csak a legjobb kiszállítókkal szerződik, mint a GLS és Cityexpress, akik minden körülmények között odafigyelnek a higiéniára. Természetesen az ajándékcsomagok összeállítása is kesztyűben történik, ahogy a kiszállítás is, hogy a futárokon maszk van, azt talán mondanom sem kell.

Szállítási idő

A kiszállítási idő, amennyiben nem ad meg konkrét dátumot, Budapesten belül általában rendelést követő munkanapon történik, vidéken sem más a helyzet, mivel itt maximum két munkanapra kell számítani, de általában szintén megtörténik a rendelés másnapján.

Az ünnepi időszakokat, a karácsony kivételével nem érinti a kiszállítás ideje, karácsonykor pedig az oldalon mindig fel van tüntetve, hogy a megrendelések függvényében mennyi tolódásra lehet számítani, de ez sem lehet több egy napnál. Ha adhatok egy jó tanácsot, akkor érdemes nem az utolsó napon leadni a rendelést karácsonykor és akkor száz százalékig biztos lehet benne, hogy szenteste napjára odaér az ajándékcsomag.

Az ajándék célba érkezését garantálja a Meglepetésem.hu?

Igen, ha megrendeli az ajándékcsomagot, akkor az oda fog érni. Ez az olyan szélsőséges esetekben is igaz, mint amikor baleset történik kiszállítás közben – eddig erre egyszer volt példa – mivel a meglepetésem garanciát vállal a csomagjaiért. Lehet árvíz, földrengés vagy bármi egyéb, biztos lehet benne, hogy a megrendelt csomag oda fog érni a megadott címre.

Remélem, sikerült az összes ajándékküldéssel kapcsolatos összes kérdést megválaszolni - ha mégis van olyan téma, amit nem érintettünk itt, írjon nekünk bátran az info@meglepetesem.hu email-címre.

Jó ajándékozást - lepje meg Ön is barátait, szeretteit vagy akár céges partnerét!

További ajándékozással, ajándékcsomagokkal, alkalmakkal kapcsolatos cikkek

Az oldal tetejére