Barion Pixel

Fogadja el a cookie beállításokat a megfelelő működéshez. Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát. Elmúlt már 18 éves? Ha igen kattintson az elfogadom gombra, ha nem lépjen ki oldalunkról.

Ballagási ajándék diákoknak és tanároknak

Ballagási ajándékok és ajándékcsomagok ballagásra vagy diplomaosztóra, pedagógusnapra. Akár egyedi ajándékcsomagot is összeállíthat. A rendelés végén megadhatja a kiszállítás napját.

Rendezés:

Plüss Bagoly

Raktáron
4.790 Ft 1.190 Ft
3.600 Ft 75%

Ajándék ballagásra

Az iskolai ballagás és idővel az ehhez kapcsolódó ballagási ajándékozás komoly hagyományokkal rendelkezik Magyarországon. Története egészen a 19. századig nyúlik vissza, amikor a selmecbányai diákokat a “Ballag már a vén diák…” című dallal búcsúztatták. Idővel a végzősöktől való elköszönés egyfajta ünneppé vált, és ez a szokás elterjedt az egész országban.

A 20. század elején már bevett gyakorlattá vált az is, hogy a középiskolai diákok a ballagást megelőző napon felkeresték tanáraik lakóhelyét, majd ott szerenádot adtak nekik. Ballagásra ajándék gyanánt pogácsa, bor, só és aprópénz került a tarisznyába. Gyakran egy-egy fotót is kaptak az elballagó diákok az iskoláról, az osztálytársaikról és a tanárokról.

Manapság már nem csak az általános iskolákban és a középiskolákban szokás a ballagás, hanem sok helyen már óvodás ballagást is tartanak.

Ballagási ajándék diákok számára

Amikor a diákok elballagnak az általános iskolából, új fejezet kezdődik az életükben. Új környezetbe kerülnek, új kihívásokkal szembesülnek. Hasonló életszakaszváltással találják szembe magukat a fiatalok, amikor befejezik középiskolai tanulmányaikat, vagy amikor diplomaosztóra kerül sor.

A szüleik, családtagjaik ilyenkor ballagási virágcsokorral köszöntik őket. Általában a hivatalos iskolai ünnepséget egy családi összejövetel követi, ahol jelen van a rokonság apraja-nagyja, esetleg néhány távolabbi hozzátartozó is.

Minden ballagás alkalmával szokás valamilyen ajándékkal kedveskedni a komoly mérföldkőhöz érkezett diák számára. Általános iskolások számára jó ötlet lehet egy édességekből álló ballagási ajándékcsomagot vásárolni. Egy tábla csokival megspékelt virágcsokor pedig tökéletes ballagási ajándék lányoknak.

A középiskolai ballagás és a diplomaosztó alkalmával általában már nagykorúak a ballagók. Ilyenkor már alkoholos italokat tartalmazó ajándékcsomagokban is lehet gondolkodni, mind amilyen egy pezsgőt is tartalmazó ballagási ajándékbox.

Ballagási ajándék pedagógusoknak

Amíg egy gyermek felcseperedik, rengeteg időt tölt az óvodában, később az iskolában vagy az egyetemen. A pedagógusok rengeteg időt fordítanak arra, hogy neveljék és oktassák a rájuk bízott csemetéket. Éppen ezért kedves gesztus megajándékozni a dadusokat, óvónőket, nevelőnőket és a tanárokat egy különlegességeket tartalmazó ajándékcsomaggal. Léteznek külön ajándékcsomagok tanárnők és tanárok számára is.

Ne maradhat ki a megajándékozottak sorából a diploma témavezetője és a korrepetitor sem. Számukra akár egyedi ajándékcsomag összeállítására is van lehetőség, ami tartalmazhat édességeket, teákat, kávékat, lekvárokat, mézeket, szószokat, fűszereket és italokat is többek között.

Hogyan lehet megrendelni az ajándékokat?

A nálunk megvásárolható ballagási ajándékokat célszerű annak a lakcímére rendeli, aki át fogja adni az ajándékot. Nem érdemes az óvoda, iskola címére rendelni semmit, hiszen az intézményeknek nincs lehetősége arra, hogy postázzák a csomagokat. 

Egy kicsit eltérő, ha a ballagási ajándék tanárnak kerül kiküldésre. Pedagógusoknak szánt csomag esetében akár előzetesen, akár utólag is meg lehet rendelni a megajándékozni kívánt személy címére a küldeményt.

A szállítási opciók között szerepel a személyes átvételi lehetőség is, továbbá csomagpontra is lehet rendelni az ajándékot. Budapesten belül némi felár ellenében expressz szállításra is lehetőség van, amely keretein belül a délig leadott rendelések még aznap kiszállításra kerülnek.

Mikor kerül sor a ballagásra?

Az általános iskolai ballagásokat sem azonos napon tartják. Egyes iskolákban az utolsó tanítási napon kerül sor erre, idén 2024. június 21-én pénteken, de olyan oktatási intézmény is akad, ahol a nyolcadikos ballagást egy héttel korábban rendezik. Egyes iskolák a ballagást a tanévet követő első hétvégére ütemezték be. Az, hogy pontosan mikor van a tanévzáró és a ballagás, a szóban forgó iskola által kihirdetett tanév rendje alapján dől el.

A középiskolai ballagásokat jóval korábban meg szokták ejteni, még az érettségit megelőzően. Idén május 3-án pénteken illetve május 4-én szombaton rendezték őket.

Az óvodai ballagás általában május végére, június első felére esik, ez intézményenként eltérő.

A ballagó gyermekeknek, fiataloknak kívánjuk, hogy megtalálják a számításaikat az új élethelyzetben, és sikerrel vegyék az előttük álló akadályokat, legyen szó akár egy újabb iskolába való beilleszkedésről, akár a nagybetűs élet megkezdéséről.

Az oldal tetejére