Barion Pixel

Fogadja el a cookie beállításokat a megfelelő működéshez. Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát. Elmúlt már 18 éves? Ha igen kattintson az elfogadom gombra, ha nem lépjen ki oldalunkról.

Nőnapra ajándékot venni félnetek nem kell jó lesz

Kovács Viktor
2023. 02. 28. 13:02:52
Nőnapra ajándékot venni félnetek nem kell jó lesz

Nőnapra ajándékot tervez venni, de nem tudja pontosan, mivel lephetné meg igazán hölgy családtagját, rokonát, esetleg kollégáját? Ne féljen, segítünk!

Az első nőnapi ajándék a világon az volt, amikor 1857-ben megkapták a követeléseiket a New Yorkban tüntető női gyári dolgozók. Majd eltelt 120 év és jött a piros szegfű, ami tartotta is magát egy jó darabig, főleg Európa keleti részén. Nőnapra ajándékot venni ma már teljesen más módokon zajlik, és az ünnep is személyesebbé vált.

A jeles alkalomnak gazdasági jelentősége is van, hiszen ez az a nap, amikor a virágboltok minden évben a legnagyobb bevételt realizálják. Érdekesség, hogy jellemzően az egy szál virág és a kisebb csokrok kelendőek ilyenkor, szemben az anyák napjával, amikor inkább hajlamosak a férfiak nagyobb csokrot vásárolni. A nőnapi virág mellett azonban az ajándékozás egyéb formái is divatban vannak ezen a napon.

Ráadásul minden korszaknak megvannak a maga trendjei. A 80-as években például jellemzően a bonbon és a pezsgő volt az, ami a virág mellé dukált, céges környezetben pedig a celofán csomagolású ajándékkosár volt a nyerő. Az ezredforduló után azonban egy új divat kezdett kibontakozni, ami talán párhuzamba állítható a multi cégek rohamos terjedésével is.

Nőnapra ajándék másként

Ma már karnyújtásnyira van minden a vásárlótól, vagyis könnyedén megvásárolhatunk mindent, amit csak szeretnénk. Talán ezért is vált népszerűvé, hogy nőnapra olyan ajándékkal lepjük meg a szeretteinket, amit nem is olyan könnyű beszerezni

Különleges hölgyeknek különleges ajándék dukál – legalábbis egyre többen gondolkodnak így. A kis manufaktúrákban vagy helyi, családi vállalkozásban készült gasztronómiai különlegességeknek mind nagyobb sikere van ezen a napon. Talán a csokoládé a legnépszerűbb ilyen ajándék, de a különböző mézek, lekvárok, teák is felemelkedőben vannak. 

A tízes toplistára pedig nemrég felkúszott a házi készítésű szappan és gyertya is. A globalizálódó világban ez a tendencia mindenképpen üdvözölendő, hiszen lényegében arról van szó, hogy teret nyer magának a különleges is.

Nőnapra ajándék online

Talán furcsának is tűnhet elsőre, de a kézműves termékek online környezetben írják a legnagyobb sikertörténeteket. Mintha csak a tradíció és a modernség találkozna. A termékek jelentős részét ugyanis nem lehet a multi áruházak polcairól megvásárolni, csak online megrendelni. 

A sikerhez pedig nagyban hozzájárulnak az olyan ajándékküldő szolgáltatások is, mint a meglepetesem.hu. Ez több dolognak is köszönhető, például annak, hogy személyes jelenlét nélkül is bárhonnan fel tudunk köszönteni bárkit. Másrészt, hogy a vásárlás gyors és egyszerű. 

Nőnapra ajándék

A nőnapra ajándék rendelés se tart tovább pár percnél, ráadásul semmi más nem kell hozzá, csak internet kapcsolat, számítógép nélkül, akár telefonról is intézhetjük a dolgot. Kifejezetten szerencsés megoldás akkor, ha távol vagyunk az otthonunktól vagy a szeretteinktől, de mégis szeretnénk meglepni valakit valami különlegessel nőnapra, és akkor is szerencsés ez a megoldás, ha nagyobb tételben céges nőnapi ajándékot szeretnénk intézni.

Képek forrása:

Az oldal tetejére