Barion Pixel

Fogadja el a cookie beállításokat a megfelelő működéshez. Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát. Elmúlt már 18 éves? Ha igen kattintson az elfogadom gombra, ha nem lépjen ki oldalunkról.

Meglepetés és ballagási ajándék tanárnak

Kovács Viktor
2024. 06. 03. 09:45:44
Meglepetés és ballagási ajándék tanárnak

A ballagási ajándék tanárnak fontosabb, mint gondolnánk, mivel ilyenkor nem az oktató figyel a diákra, hanem fordítva. De több alkalom is van egy szép meglepetésre.

Az iskolás évek fontosak, kezdve az általános elemi tanulmányoktól egészen az egyetemi diploma megszerzéséig. Ez az időszak, amikor a legtöbb ember először lesz szerelmes, ismeri meg a legjobb barátait és nem utolsósorban olyan példa értékű tanárokat, melyekre szintén vissza fog emlékezni élete végéig.

A tanároknak szerencsés esetben rengeteg mindent köszönhetünk. Megtanítanak nekünk számos fontos ismertet, megszerettetnek tudományterületeket velünk, segítenek felkészülni az életre, erkölcsi mintát mutatnak és a sort még lehetne folytatni. Éppen ezért fontos, hogy időnként kifejezzük feléjük hálánkat valamilyen ajándék formájában.

ballagási ajándék tanárnak

Ballagási ajándék tanárnak

Talán a középiskolai ballagás a legfontosabb eseménye a tanulóéveknek, mivel ez egyúttal a felnőtté válás szimbolikus időpontja is. A barátságok mellett ilyenkor alakul ki a tanárokkal is a jó kapcsolat, amely gyakran a ballagással sem ér véget. Régi hagyomány, hogy ilyenkor a diákok is felköszöntik kedves oktatóikat, hogy kifejezzék feléjük hálájukat az elmúlt évekért.

Ilyenkor jellemzően a vezető tanároké a főszerep, így a ballagási csokor osztályfőnöknek semmiképpen sem maradhat el, főleg, ha hölgy az illető. A szív küldi szívnek méltó ajándék erre a napra, hiszen a gyönyörű virágköltemény pezsgővel és csokoládéval is kiegészül. Ráadásul nem csak kedves, de elegáns meglepetés is.

Az osztályfőnökök mellett szintén szokás, hogy ballagás alkalmával a diákok a számukra kedves tanárokat is megajándékozzák. Persze ez teljesen közösségfüggő, gyakori, hogy a tanulók az egész tanári karnak vesznek valamit, de az sem ritka, hogy csak egy-egy oktatónak kedveskednek. Mindenesetre a Legjobb tanárnak ajándékbox mindenkinek örömet fog szerezni. A mellékelt fa táblát pedig akár alá is írhatják az iskolát elhagyó tanulók. 

Ha ballagási ajándékot szeretne tanárnak rendelni, akkor széles kínálatból választhat! 

Köszönet ajándék pedagógusnak

Bár a tanárok megajándékozásának leggyakoribb esete a ballagáshoz köthető egyéb alkalmakkor is elő szokott fordulni. Ilyen, amikor a kedves oktató nyugdíjba vonul, vagy bármilyen okból elhagyja az iskolát és nem tanítja többé a diákokat. Ilyenkor szinte minden esetben kap valami búcsú ajándékot a tanár, hiszen bizonyos értelemben ő ballag el.

Ez lényegében egy köszönet ajándék pedagógusnak, ami szintén bevett szokás a legtöbb oktatási intézményben. Ezt az egész osztály szokta adni, így létszámtól, anyagi helyzettől függően lehet kisebb és nagyobb értékű is a meglepetés. A virág mellett az ajándékválogatásban számos dolog szerepelhet, mint különféle édességek vagy italkülönlegességek.

Köszönetet mondani persze nem csak búcsúzó tanároknak lehet. Bevett szokás, ha valamilyen sikeres eredmény után ajándékozzuk meg az oktatónkat. Például egy dicsőséges tanulmányi verseny után, vagy az érettségire, főiskolai felvételire való felkészítést követően. Ilyenkor a választási lehetőségek száma végtelen. Más lehet az ajándék férfi tanárnak és az ajándék női tanárnak, az utóbbi esetében a virágról azért ne feledkezzünk el.

Ajándék pedagógusoknak kicsiktől nagyoknak

Napjainkban egyre nagyobb divat, hogy már a legkisebbek is elballagnak, vagy valamilyen rendezvény formájában elbúcsúznak az intézménytől, ahol egy ideig cseperedtek. Egyre több óvodában, sőt bölcsődében is szokássá vált, hogy elköszönnek a kicsiktől, ha azok egy szinttel tovább léptek az élet iskolájában.

Természetesen ebben az esetben az ajándékozás a szülők feladata, és az egész kollektíva kap valami kedves meglepetést, legyen szó óvodáról vagy bölcsiről. Ilyenkor a legjobb valami eklektikusat választani, aminek férfiak, nők, idősebbek és fiatalabbak egyaránt örülnek. Ilyen lehet például egy Hazai ízek ajándékválogatás, melyben több gasztronómiai különlegesség is helyet kap.

ajándék pedagógusoknak

Ajándék tanártól a nebulónak

Jóval ritkább eset amikor egy (vagy több) tanár ajándékozza meg a diákját, de azért erre is van példa. Általában ez a teljesítmény elismerése és mindig az iskolatársak előtt történik, hogy a többieket is motiválják szép eredmények elérésére. Lehet ez egy sikeres tanulmányi verseny, sporteredmény okán, vagy bármilyen kimagasló tett végett.

Mivel a tanár köszönti a gyereket, így az ajándékozás szimbolikus jellegű és kisebb értékű dolgokról van szó. Ennek az oka egyrészt etikai, másrészt pedig fontos, hogy a többi gyerek büszke legyen a társára és ne irigy a kapott ajándék miatt. Ezért általában virág, könyv vagy egy egyszerűbb dísztárgy szokott az elismerés tárgya lenni ilyenkor.  

Képek forrása:

Tartalomhoz tartozó címkék: Ballagási ajándék
Az oldal tetejére