Barion Pixel

Fogadja el a cookie beállításokat a megfelelő működéshez. Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát. Elmúlt már 18 éves? Ha igen kattintson az elfogadom gombra, ha nem lépjen ki oldalunkról.

A ballagási csokrok titkai

Kovács Viktor
2024. 06. 03. 13:02:05
A ballagási csokrok titkai

A ballagási csokor egyszeri és megismételhetetlen ajándék, ezért a választás nem könnyű. Szerencsére azért vannak kapaszkodók, ami alapján dönthetünk.

A ballagási csokrok tekintetében ugyancsak bőséges a választék, általában annyira, hogy könnyen vakarhatja a fejét az ember, hogy melyiket is válassza az ünnepeltnek. A dolgot az is nehezíti, hogy a ballagási csokor egy életre szól, ilyet csak egyszer kap az ember. Nem véletlen, hogy gyakran ezek kiszárításra kerülnek és nem a kukában kötnek ki, miután veszítenek frissességükből. Sokan egy életre elteszik őket, hogy rápillantva mindig emlékezhessenek a valamikori szép időkre.

Milyen csokrot válasszunk ballagásra

Mivel ugyancsak bőséges a választék ballagási csokrokból, és egyáltalán a különbözőféle virágokból, így érdemes pár szempontot figyelembe venni a döntés előtt. Az esztétika és az egyéni ízlés fontos dolgok, de emellett egyéb tényezők is hangsúlyosak lehetnek.

Ha klasszikus stílusú csokrot szeretnénk, akkor a rózsa, liliom és gerbera a hivatalos fajták, melyeket a hagyomány szerint adni szoktak. Mindezek szimmetrikus elrendezésben. Ezzel szemben egy modernebb csokorra az aszimmetria a jellemző, a virág pedig általában orchidea, kála, hortenzia és egyéb egzotikus fajták. Szintén újabb divat a napraforgóból készült csokor.

Retróként is emlegetik a vadvirágokból készült csokrokat. Elsősorban lányoknak szokták adni és igazi vidéki hangulatot árasztanak. Emellett természetesen olyan csokrot is adhatunk, ami az ünnepelt kedvenc fajtáiból áll. Ha pedig valaki nagyon odafigyel a részletekre, akkor úgyis összeállíthatja a virágkölteményt, amely az iskola színeit tartalmazza.

ballagási csokrok

Ballagási csokor illik lánynak és fiúnak is?

Sokakban felvetődik a kérdés, hogy vajon fiúknak is illik-e adni virágot ballagásra. Nos, ez az esemény az, amikor mindenféleképpen. Lányoknak és fiúknak is ugyanúgy lehet adni ballagási virágcsokrot, legfeljebb a fiúké lehet jelképesebb. Egy apróbb csokor kiegészítve egyéb ballagási ajándékkal, például egy üveg itallal remek ajándék lehet minden ballagónak, de ma már kifejezetten alkoholos ballagási csokor is létezik a kínálatban.

Vegyük vagy rendeljük a ballagási csokrot

A virág kiválasztása mellett azt sem könnyű eldönteni, hogy személyesen vegyük-e meg vagy inkább rendeljük a virágot. Mindegyiknek meg van az előnye és persze a hátulütője is. Ha mi magunk választunk virágot, akkor biztosak lehetünk benne, hogy az száz százalékig olyan lesz, amilyet szeretnénk. Más kérdés, hogy mennyi ideig kell sorba állnunk és odaérünk-e egyáltalán a ballagásra. Ha távolra utazunk és ismeretlen helyen vásárolunk, nem feltétlenül előnyös a dolog.

A rendeléstől sokan ódzkodnak, pedig ma már megbízható a szolgáltatás. Ha nem tudunk személyesen részt venni az ünnepségen, akkor pedig a lehető legjobb megoldás. Egyetlen dologra kell figyelni, hogy időben rendeljük meg a csokrot, hogy az akkora érjen oda, mikorra szeretnénk vagyis lehetőleg a ballagás napjára.  A csokorba persze személyes üzenetet is elrejthetünk az ünnepeltnek.

Új trendek a ballagási csokrok világában

Ma már nem csak klasszikus virágcsokorral szoktak kedveskedni a ballagóknak, legyen az fiú vagy lány. Az információtól túláradó világunkban imádunk minden új trendet, kipróbálni új dolgokat, ami mindenhol érezteti a hatását, az ajándékozásban is. Fiúknak szokás alkoholos itallal kiegészített csokrot adni, míg a lányoknak remek ötlet a csoki csokor ballagásra, mint amilyen például a Fehér liliom Milkával.

Persze közelebbi rokonnak, vagy barátnak nem csak virággal illik kedveskedni, hanem valamilyen ballagási ajándékkal is. Ez az egészen apró, szimbolikus jelentésű meglepetéstől egészen a nagy értékű ajándékig bármi lehet, függően attól, hogy milyen kapcsolatban vagyunk a ballagóval. Ami a fontos, hogy az ünneplésből ne maradjon ki az ajándékozás se, hiszen nem minden nap ballag el az iskolából az ember.

csoki csokor ballagásra

Ballagási csokor tanároknak

A ballagás természetesen mindenekelőtt a végzős nebulókról szól, de nem szabad elfelejteni, hogy a tanárokra is szükség volt ahhoz, hogy eljussanak az ifjak a nagy napig. Ráadásul normális esetben megfelelően pallérozott elmével. Egy ballagási csokor osztályfőnöknek vagy a fontosabb tanároknak mindenképpen illendő ajándék a közösen eltöltött évekért. Ezt általában a diákok szokták megvásárolni, de ha elfelejtenék a dolgot, akkor a szülők is nyugodtan közbenjárhatnak.

Képek forrása:

  • Chat GPT: DALL-E
Tartalomhoz tartozó címkék: Ballagási csokor Ballagási virág
Az oldal tetejére