Barion Pixel

Fogadja el a cookie beállításokat a megfelelő működéshez. Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát. Elmúlt már 18 éves? Ha igen kattintson az elfogadom gombra, ha nem lépjen ki oldalunkról.

Apák napi ajándék ötletek kortól és stílustól függetlenül

Kovács Viktor
2024. 06. 04. 08:31:42
Apák napi ajándék ötletek kortól és stílustól függetlenül

Az apukáknak is jár minden évben egy nap, ekkor pedig ajándék is dukál. A legjobb apák napi ajándék ötletekért pedig nem is kell túl hosszan a fejünket vakarni.

Jóllehet hivatalos ünnepé csak 1972-ben nyilvánította Richard Nixon amerikai elnök az apák napját, már az 1900-as évek elején is több helyen ünnepelték. Népszerűsége a mai napig nem érte el az anyák napjáét, de azért minden évben egyre több apukát köszöntenek fel Európa országaiban is. Időpontja országonként változik, Magyarországon az apákat például június 16-án köszöntjük. De nézzük, milyen apuka alaptípusok is vannak és milyen apák napi ajándék passzol hozzájuk a legjobban.

A klasszikus apa

A klasszikus apukák mustáros trikóban meccset néznek a kanapén és dobozos sört isznak. Legalábbis van egy ilyen sztereotípia róluk, de azért ez nem teljesen igaz. A klasszikus apukákra sokkal inkább a gondoskodás jellemző és hogy igyekeznek mindent kézben tartani, felügyelik a dolgokat.

Szeretik az autókat és a kertészkedés sem áll távol tőlük. Gyakran horgásznak és határozott véleményük van a politikáról. A humor sem idegen tőlük, így számukra remek apák napi ajándék ötlet lehet valami vicces meglepetés. Például egy zsebes párna sör- és távirányító tartóval mindig jól jöhet, ha mégis Al Bundy-ra szeretne néha hasonlítani az apukánk.

apák napi ajándék ötlet

A kalandor apa

A kalandor apa kemény dió, mindig úton van és olykor egészen furcsán viselkedik. Ő nem a szomszéd tóban horgászik pontyra, hanem a Pó-folyón 200 kilós harcsaszörnyekre. Imád hegyet mászni, de a vízisít sem veti meg. Nem fél semmitől, sőt számára a veszély lételem.

Ezért a kalandor apukáknak a legjobb az élmény alapú ajándék. Nyugodtan lepjük meg például egy vagány siklórepüléssel, hátha a magasból más perspektívából látja ő is a világot.

Divatos apa

A divatos apa csak nemrég jött divatba, de a számuk rohamosan nő, így velük is számolni kell. A divatos apuka követi a trendeket és naprakész mindenben. Sokat ad a külső megjelenésére, a cipője mindig passzol a nyakkendőjéhez, az ingeit pedig saját maga vasalja.

Számukra mindenképpen valami menő meglepetés dukál. Remek apák napi meglepetés lehet például a Blue ajándékbox. A stílusos csomagolás alatt ugyanis olyan különlegességek vannak, mint a madagaszkári tejcsokoládé, a mézes barackpálinka vagy a híres belga karamellás sós csokoládé.

Környezetvédő apa

A környezetvédő apukák felismerték, hogy ezt a csodálatos bolygót csak kölcsönbe kapták az unokáiktól ezért mindent megtesznek érte. Nem szemetelnek, de összeszedik a szemetet. Autó helyett hacsak lehet, bringával járnak és ásványvíz helyett a sima csapvíz is tökéletes számukra.

Ez a vezeték nélküli bringás computer remek motivációs eszköz lehet minden apukának. Mutatja az aktuálisan megtett utat, az összes megtett utat és a sebességet is. Apák napja alkalmából pedig egy közös, családi kerékpártúrázáson akár rögtön ki is próbálható az eszköz.

ajándék apák napjára

Művész apa

A művész apukák két fő csoportra bonthatóak, a sikeres és a meg nem értett művészekre, az utóbbi jóval nehezebb eset, de persze ők is szerethetők. Gyakran a művész apukák viccesek, nem figyelnek az öltözködésükre, ha pedig igen, az még rosszabb. Kedvelik az élénk színeket és a verseket. Gyakran maguk is költenek vagy festenek.

A gyerekeikkel szeretnék megértetni a világ titkos rejtelmeit, ha ez nem sikerül, akkor pedig sétálni mennek. Ha van a közelben tó, akkor kacsát is etetnek. A Don Quijote könyvtámasz szinte bizonyosan elsőrangú apák napi ajándék számukra, hiszen ők maguk is La Manchaiak egy picit a szívük mélyén.

Menedzser apa

A menedzser apa nem ismeri a nyugalmat, folyamatosan mozgásban van és mindig el akar érni valamit. A siker számára elengedhetetlen, a gyerekeit pedig – bármennyire sincs ideje – mindig kikérdezi az iskolai anyagból és a maximumot várja tőlük.

A menedzser apuka általában elegáns és szereti mindenből a legjobbat kapni. Mivel gyakran írogat alá fontos szerződéseket, így egy stílusos töltőtoll remek meglepetés lehet számára apák napjára.

Képek forrása:

Tartalomhoz tartozó címkék: Apák napi ajándékküldés
Az oldal tetejére