Barion Pixel

Fogadja el a cookie beállításokat a megfelelő működéshez. Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát. Elmúlt már 18 éves? Ha igen kattintson az elfogadom gombra, ha nem lépjen ki oldalunkról.

Anyák napi ajándék: kinek jár a figyelem?

Kovács Viktor
2023. 04. 21. 00:00:00
Anyák napi ajándék: kinek jár a figyelem?

Anya csak egy van, de anyák napi ajándékkal már több mindenkinek is kedveskedhet

Van néhány szempont, amit az ajándék kiválasztásához érdemes figyelembe venni. Ugyanis az anyaság, bár a világ legtermészetesebb dolgának tűnik, amit egész egyszerűen az evolúció alakított így, mégiscsak egy óriási vállalás, rengeteg lemondással és sokféle érzelemmel. 

Pontosan ezért kell odafigyelni a részletekre, és elkerülni a sablonos, semmitmondó ajándékokat. Egy szerényebb, de nagy odafigyeléssel, akár kézzel készített meglepetés sokkal többet ér, mint egy drága, de üres ajándék, amiről lerí, hogy egy kötelező gesztus része. 

Az alábbiakban sorra veszem, hogy kiket lephetsz meg anyák napi ajándékkal. 

Újdonsült kismamák

Az első évfordulós anyáknak kiemelt figyelem jár. Hogy miért? Csak gondoljon bele, nemrég még a szíve alatt hordozta magzatát, és optimális esetben 9 hónapon keresztül izgult, hogy rendben világra hozhassa, és ki tudja, miféle komplikációk vártak rá szülés közben. Az első napok, hetek, hónapok közös megpróbáltatásairól már nem is beszélve: ez egy rendkívül intenzív időszak, amikor a kismamák rövid időn belül testileg és lelkileg is rengeteg változáson esnek át. Sokféle kihívásnak kell megfelelniük, bőven megérdemlik az extra odafigyelést - a mindennapok során és ebből a szép alkalomból is. 

Sokgyermekes anyukák

A sokgyermekes anyukák szintén kiemelt figyelmet kell hogy élvezzenek, hiszen ők főállásban végzik azt, amit mások néhány évig tapasztalnak csak meg. Jár a taps, a szép szavak, a bíztatás, az anyák napi virág és az ajándék, vagy ezek valamilyen kombinációja! 

anyák napi virág

Anyák a változó korban

A változó korba érő anyáknak sincs könnyű dolguk. Meg kell felelniük az anyaságuk által diktált szerepnek, támogatniuk kell csemetéjüket vagy csemetéiket, rajtuk van a család összetartásának magasztos feladata, ráadásul egy újabb testi-lelki átalakulásban van részük. Gondoljunk rájuk, törődjünk velük, fejezzük ki elismerésünket és szeretetünket. 

Nagymamák, dédnagymamák:

Nagymamák, dédnagymamák: nos, ők már egy másik szinten is “teljesítenek”, és az unokák, dédunokák nevelése, támogatása miatt nagy a felelősségük. Természetes, hogy gondolunk rájuk: akár egy délutánnyi én-időt, akár komoly nevelési alapokat, akár a rendszeres vasárnapi ebédet akarjuk meghálálni. Számukra állítottuk össze a Nagyinak Sok Szeretettel ajándékcsomagot

Nevelőanyák, mostohaanyák, pótanyák

Nevelőanyák, mostohaanyák, pótanyák: nem mindenkinek adatik meg, hogy vér szerinti anya gondozza és nevelje fel. Speciális családi helyzetek mindig voltak, mindig lesznek, éppen ezért ünnepeljük a nevelőanyákat, mostohaanyákat, pótanyákat, átmeneti anyákat is. Ők azok, akik a leginkább erejükön felül teljesítenek, hiszen úgy teljesítik szerepüket, hogy közben nincs vérségi kötelelék.  

Keresztanyák

Keresztanyák: pótanyák a nagymamák mellett és helyett. Több mint nagynéni, és gyakran bizalmasabb funkció, mint egy barát vagy barátnő. Az igazi keresztanyák mindig a kellő pillanatban vannak ott, ahol a legnagyobb szükség van rájuk. Becsüljük hát meg őket is, emlékezzünk rájuk minden évben. 

anyák napi ajándékcsomag

Leányanyák

Leányanyák: talán az egyik legnagyobb áldozatot hozzák meg azok, akik még alig nőnek ki a gyerekkorból, és mégis gyereket vállalnak. Maguk is gyerekből hirtelen nők lesznek, annak minden nagyszerűségével, felelősségével és nehézségével. Sok ilyen történetről tud a történelem, de manapság már kevésbé jellemző a tudatosabb családtervezés miatt. Ettől függetlenül az elismerés itt is kötelező. Ha még épp csak túl vannak a szülésen, akkor praktikusan egy babaváró csomag lesz az ő anyák napi praktikus meglepetésük.

Anyák, akik már nincsenek velünk

Már csak emlékeinkben élő anyák: az egyik legfájóbb dolog, ha édesanyánk, anyánk már nincs velünk. Szép szavakat, köszönetet már nem mondhatunk neki, illatos virágnak már nem fognak örülni, ajándékkal nem lephetjük meg. És mégis, áldozhatunk nekik is, ha rájuk gondolunk, ha megemlékezünk róluk, ha felidézzük a szép emlékeket. Élővé tehetjük őket is, életben tarthatjuk őket így is.

Képek forrása:

Az oldal tetejére