Barion Pixel

Fogadja el a cookie beállításokat a megfelelő működéshez. Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát. Elmúlt már 18 éves? Ha igen kattintson az elfogadom gombra, ha nem lépjen ki oldalunkról.

A legtutibb magyar ajándékok külföldieknek

Kovács Viktor
2023. 08. 02. 00:00:00
A legtutibb magyar ajándékok külföldieknek

Ha tipikus magyar ajándékot szán egy külföldi rokonnak, barátnak, ismerősnek vagy kollégának, akkor számtalan lehetőség közül választhat. 


Nem csak a színes televíziót, a golyóstollat és C-vitamint köszönheti a világ a magyaroknak, de a gulyást, a halászlét, meg a lángost is. Ha egy külföldi érkezik hozzánk, akkor ezek rendre terítékre is kerülnek. Távozáskor pedig illendő valami ajándékot adni, ami mi más is lehetne, mint egy igazi hazai gasztro válogatás. Ha “magyar ajándékok külföldieknek” a házi feladat, akkor az gyorsan megoldható az itthoni finomságoknak köszönhetően.

A világon szinte minden ember beszél magyarul, két szót legalábbis tud, az egyik a “Puskás”, a másik pedig a “Gulash”. Ez pedig nem vicc, hanem egy pár évvel ezelőtt készült kutatás eredménye. Tehát a legendás magyar futballista és a gasztronómia az, amiről egy külföldinek eszébe juthat Magyarország.

Szintén statisztikailag igazolt, hogy a hazánkba látogató külföldiek, jöjjenek bár Európából, Amerikából vagy a világ bármelyik részéről, három dolgot magukkal fognak vinni. Pirospaprikát, csípős kolbászt és libamájkonzervet. Ezekben ugyanis nagyon jók vagyunk. Ez az az ízvilág, amely szinte mindenkinek bejön, ugyanakkor az autentikus forrás mi vagyunk.

Magyaros ajándék külföldieknek

Egy magyaros ajándékkosár vagy egy magyaros ajándékcsomag valószínűleg a legtökéletesebb választás, ha egy külföldi barátot, rokont vagy céges partnert meg akarunk lepni valamivel. Ezek a válogatások ugyanis csupa olyan dolgot tartalmaznak, amelyek jellemzőek ránk, magyarokra és melyek valószínűleg mások ízlését is elnyerik.

Hungarikum és magyar ínyencségek

Persze a pirospaprika és a libamáj mellett még sok minden más is kerülhet egy magyaros ajándékcsomagba. Hogy csak a hungarikumokat említsük, ide tartozik a makói hagyma, a magyar akácméz, a kamillatea, a Pick téliszalámi, vagy a Gyulai kolbász. A sort pedig még bőven hosszan lehetne folytatni.

Az alkoholos italok sem kivételek ez alól. Ilyen lehet egy kiváló minőségű hazai vörösbor, például az Egri Bikavér, vagy a világon szintén mindenütt ismert Tokaji Aszú. A messze földön híres Unikum vagy éppen a Törley Pezsgő. Ez utóbbiak közül kivétel nélkül mindegyik hungarikum, amelyek országunk jó hírét viszik szerte a világba.

Bizony, még a pezsgő is. A francia bencés szerzetes, Dom Perignon után kezdte meg világhódító menetelését ez a nedü, és a 19. században már magyar követői is voltak: nem csak fogyasztói, hanem gyártói is, Törley József és társai személyében. A szót magát pedig gróf Széchenyi Istvánnak köszönhetjük.

Az Unikum meg attól unikum, hogy Ferenc József császár azt mondta rá, hogy ez kérem szépen unikum, vagyis nagyon jó, nagyon különleges. Amúgy dr. Zwack, a császári udvar orvosa alkotta meg és már II. József német-római császár is ettől gyógyult, Isten nyugosztalja.

A pálinka az utóbbi években lett felkapott - és egyre drágább - ital itthon és külföldön is. Csak röviden összefoglalva: a pálinka attól foglal különleges helyet a párlatok között, hogy kizárólag hazai gyümölcsből készülhet, és egyáltalán nem ízesíthetik külön az előállítás során. 

Magyaros ajándékok külföldieknek, de kinek?

Magyaros ajándékcsomag bárkinek adható, aki külföldről érkezik hozzánk. Alkalom pedig igazából nem is kell hozzá, hiszen az alkalom az maga a látogatás. A magyar családok jelentős többsége büszkélkedhet külföldön élő rokonnal. Az I. és a II. világháború után, valamint 1956-ot követően is rengetegen vándoroltak ki, de napjainkban szintén sokan felkötik az útilaput.A kint élő rokonok időnként azért hazalátogatnak, számukra pedig mindig remek ajándék egy magyaros ajándékkosár és a társaik. 

Céges környezetben pedig szintén kiváló gesztus a magyar ajándékok külföldieknek. Ez egy kicsit rólunk, a cégünkről és az országunkról is szól, ezzel együtt pedig minőségi és elegáns is a meglepetés. Túl azon, hogy megerősíti a partneri kapcsolatokat, valóban igazi élményt jelent egy ilyen ajándékválogatás.

Persze azért arra is oda kell figyelni, hogy milyen magyaros ajándékcsomagot adunk és kinek. Mint tudjuk, a hazai fűszerezés elég markánsak, a csípőset pedig sokan nem szeretik. Ázsiai barátaink nem valószínű, hogy örülnének a pirospaprikának vagy a Gyulai csípéskolbásznak, a tormának meg főleg nem. Jó hír azonban, hogy mi magunk is összeállíthatjuk a magyaros ajándékkosarakat, vagyis csak az kerül majd bele, aminek egész biztosan örülni fog a külföldi barátunk.

Magyar ajándékok külföldieknek külföldre

Szerencsére ma már nem csak arra van lehetőség, hogy idehaza adjunk egy magyaros ajándékcsomagot a külföldön élő barátainknak, rokonainknak vagy üzleti partnereinknek, hanem arra is, hogy elküldjük azt a bizonyos ajándékot egy másik országba. Ha ajándékozni szeretnénk karácsonyra, húsvétra vagy születésnapra, akkor ennél jobb ötletünk talán nem is lehet.

A meglepetesem.hu partnereivel közösen Európa legtöbb országába szállít magyaros ajándékcsomagokat, rövid határidőn belül. Nekünk nincsen más dolgunk csak megrendelni a meglepetést és már indulnak is a gasztro különlegességek, hogy boldog percekkel, órákkal ajándékozzák meg a szeretteinket. Az ajándékküldés külföldre ma már csaknem olyan feltételek mellett megoldható, mintha itthonra küldenél csomagot. 

Tartalomhoz tartozó címkék: Ajándék küldés külföld
Az oldal tetejére