Barion Pixel

Fogadja el a cookie beállításokat a megfelelő működéshez. Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát. Elmúlt már 18 éves? Ha igen kattintson az elfogadom gombra, ha nem lépjen ki oldalunkról.

Valentin-napi filmek

Valentin-napi filmek
Legjobb romantikus filmek Valentin-napra

A szerelmeseknek vagy a szerelemre vágyóknak ezen a napon különlegesen jó bevezető program lehet az esti romantikázáshoz egy Valentin-napi film. Csemegézz velünk az alábbi válogatásból, találd meg Valentin-napra a legjobb romantikus filmet! Te melyiket néznéd meg a pároddal?  

Pomádé – 1978

Rendező: Randal Kleiser
Szereplők: John Travolta, Olivia Newton-John

Sandy és Danny egy nyaraláson, a tengerparton találkoznak. A kis románcnak a nyári szünet vet véget, hiszen távol élnek egymástól. Aztán egy óriási fordulat megváltoztatja a gimis mindennapjaikat, hiszen Sandy ugyan abba a gimnáziumba kezdi az új tanévet, ahová Danny jár. A két fiatal kezdetben nem tudja felvállalni szerelmét, hiszen Danny a helyi vagány srácok banda főnöke, míg Sandy egy fehér zoknis „kislány”, aki nagyon messze áll ettől a világtól. Ám érzelmeiket nem tudják sokáig titokban tartani.

Piszkos tánc - 1987

Rendező: Emile Ardolino
Szereplők: Patrick Swayze, Jennifer Grey

Az 1960-as évek Amerikájában játszódó romantikus film főszereplője a felső osztálybeli orvos család sarja, Baby. Családjával nyaralni mennek, ahol megismerkedik Johnnyval, a szálloda tánctanárával. Johnny táncpartnerével Pennyvel külön fellépésekből próbál némi keresetkiegészítést szerezni. Azonban ez kivitelezhetetlenné válik Penny rosszul sikerült abortusza miatt, mely a Robbieval folytatott viszonyából származott, és melyről a pincér fiú nem hajlandó tudomást venni. Baby vállalja a helyettesítést, így sok időt tölt együtt Johnnyval. A tánctanár eleinte harcol Baby iránti vonzalma ellen, de nem sokáig képes távol maradni a lánytól. A fiú a munkásosztályból származik, és ráadásul Baby édesapja azt hiszi tőle volt a cserbenhagyott Penny gyermeke, így eltiltják őket egymástól. Vajon kiderül az igazság?

Micsoda nő - 1990

Rendező: Garry Marshall
Szereplők: Julia Roberts, Richard Gere

Vivian az ősi szakmát űzi Los Angeles utcáin, prostituált. Egy éjjel találkozik a gazdag, érzelemmentes üzletemberrel, Edwarddal. Az egyéjszakás „üzletből” egy hétig tartó együttlét lesz, melyen a nő a fizetség fejében eljátssza Edward partnernőjét. Ez az időszak mindkettőjük életét megváltoztatja. Egymásba szeretnek, de életvitelük különbözősége miatt nem tudják, hogyan tovább. 

A szerelem hullámhosszán - 1993

Rendező: Nora Ephron
Szereplők: Tom Hanks, Meg Ryan

Karácsony este a 8 éves Jonah egy rádiós talk show-ba telefonál, miszerint megözvegyült édesapjának új feleséget szeretne. Annie, mint minden este, most is hallgatja a műsort és teljesen megbabonázza a kisfiú és édesapjának története. Mikor meghallja Sam, az édesapa hangját, villámcsapásként éri, hogy neki ő az “igazi”. Elhatározza, hogy mindenképpen megkeresi a férfit.

Titanic – 1997

Rendező: James Cameron
Szereplők: Kate Winslet, Leonardo DiCaprio

A 11 Oscar-díjjal kitüntetett film talán a világ leghíresebb romantikus filmdrámája. 1912. április 15-én a világ rémülten szerzett tudomást az elsüllyeszthetetlennek hitt Titanic nevű óceánjáró katasztrófájáról. A film két fiatal szerelmének történetén keresztül meséli el a tragédiát, melynek középpontjában a főszereplő Rose-ra kényszerített házasság áll. Miután megismerkedik a csavargó művész Jack-kel, átértékeli életét és nem akarja  az érdekházasságot. A két fiatal gyorsan egymásba szeret és egyre több időt tölt együtt, melyet Rose édesanyja és vőlegénye dühösen fogad. Vajon Jack és Rose szerelme beteljesülhet a hajókatasztrófa árnyékában?

Sztárom a párom – 1999

Rendező: Roger Michell
Szereplők: Julia Roberts, Hugh Grant

William könyvkereskedő, unalmas életét éli Londonban, mikor betoppan az életébe a világhírű Anna Scott színésznő. A férfi visszahúzódó életvitele teljesen más, mint Anna paparazziktól hemzsegő mindennapjai. Számos kalamajka után azonban lehetőségük nyílik a két különböző életet egy útra terelni. (A Valentin-napi filmek közül nekem ez a nagy kedvencem!)

Igazából szerelem - 2003

Rendező: Richard Curtis
Szereplők: Liam Neeson, Hugh Grant, Emma Thompson, Alan Rickman, Keira Knightley, Colin Firth

A közkedvelt szerelmes film a karácsonyi időszakban játszódik, amely több ember szerelmi életéről mesél. A történetszálak néhol össze is kapcsolódnak. Vidám, olykor megható jeleneteket láthatunk a komikus agglegény miniszterelnök és a nála komikusabb adminisztratív személyzet egy tagjának vonzódásáról, a Dél-Franciaországba menekült író szerelmi csalódásáról és újfent szerelembe eséséről, a férjes asszonyról, akit férje megcsal, az újdonsült asszonyról, aki férje barátját próbálja távol tartani magától, illetve egy iskolás kisfiúról, akit özvegy nevelőapja bátorít egy kislány iránt érzett érzelmei bevallására.

Szerelmünk lapjai - 2004

Rendező: Nick Cassavetes
Szereplők: Ryan Gosling, Rachel McAdams, Gena Rowlands, James Garner

A szerelmi történet két idősíkon játszódik, a jelenben és az 1940-es években. 2004-ben egy idősek otthonában egy idős férfi szerelmi történetet olvas fel egy Alzheimer-kórban szenvedő idős hölgynek. Majd a II. világháború előtt találjuk magunkat, ahol a jó családból származó Allie az asztalosként dolgozó Noah szülőfalujában tölti a nyarat. Noah első látásra beleszeret a lányba, aki a fiú kitartó próbálkozás ellenére folyamatosan visszautasítja őt. Aztán végül két jó barát összehozza őket. A szerelmes nyár után kirobban a II. világháború, mely elsodorja őket egymástól, és csak 7 év múlva találkoznak újra. Vajon sikerül egymásra találniuk?

Holiday - 2006

Rendező: Nancy Meyers
Szereplők: Jude Law, Cameron Diaz, Kate Winslet, Jack Black

Iris és Amanda a világ két egymástól távol élő pontján él, de mindketten éppen egy szerelmi csalódástól szenvednek. A világháló segítségével ismerkednek össze, és mindketten egyetértenek abban, hogy környezet változásra van szükségük a lelki gyógyuláshoz. Arra jutnak, hogy egy otthoncsere biztosan segít majd problémájukon. Iris a napos Los Angelesbe, míg Amanda a hideg, ködös Albionba, Angliába utazik. Azonban terveik nem úgy alakulnak, ahogy szerették volna, mindkettejük életében felbukkan egy-egy pasi…

Anyám nyakán - 2006

Rendező: Tom Dey
Szereplők: Sarah Jessica Parker, Matthew McConaughey, Kathy Bates, Bradley Cooper

Tripp 35 éves, de még mindig a szüleivel él. Ezt tényt arra használja, hogy meglógjon a komolynak induló kapcsolatok elől, hiszen ez a tény az éppen aktuális kiszemelt hölgy számára mindig kínos és hanyatt homlok elmenekül. Az együttélés azonban szülei számára már igen ciki és próbálják fiukat a “megállapodás” felé terelni, minduntalan sikertelenül. Ezért felfogadják a csinos Paulát, aki szakértője annak, hogy tereljen örökifjú agglegényeket önálló életre. Ám Paula terveibe becsúszik néhány váratlan dolog…

Valentin nap - 2010

Rendező: Garry Marshall
Szereplők: Jessica Biel, Jessica Alba, Anne Hathaway, Ashton Kutcher, Jamie Foxx, Taylor Lautner, Taylor Swift, Bradley Cooper, Emma Roberts, Julia Roberts, Topher Grace, Patrick Dempsey, Héctor Elizondo, Shirley MacLaine, Queen Latifah, Jennifer Garner, Eric Dane

A sztárok hosszú sorát felvonultató film a szerelem bonyolultságát meséli el, mely Valentin napon sem kerüli el az embert, legyen az single vagy éppen párkapcsolatban élő vagy házas. Láthatunk nagy lebukást, hirtelen szakítást, új kapcsolat létrejöttét, coming outot, reménykedést, várakozást, nagy érzelmi bevallást, melyek mind-mind Valentin napon történnek meg.

Jó szórakozást a Valentin-napi filmekhez - remélem, te is találtál olyat, amit szívesen megnézel a pároddal!

Ha a film mellé szeretnél egy Valentin-napi virágcsokrot vagy Valentin-napi ajándékcsomagot is küldeni, a Meglepetésem.hu széles választékot kínál Neked!

Képek forrása:

Tartalomhoz tartozó címkék: Valentin napi ajándékcsomag
Az oldal tetejére