Barion Pixel

Fogadja el a cookie beállításokat a megfelelő működéshez. Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát. Elmúlt már 18 éves? Ha igen kattintson az elfogadom gombra, ha nem lépjen ki oldalunkról.

Szuper szülinapi ajándék ötletek

Szuper szülinapi ajándék ötletek

Válogasson kedve szerint szülinapi ajándék ötleteink közül, és szerezzen örömet a szülinaposnak!

Ebben a blogposztban szülinapi ajándék ötleteket gyűjtöttem össze különféle szempontok alapján. De mielőtt a konkrét ötletekre kanyarodnék, egy pár szó, honnan is származik ez a gesztus, és hogyan ajándékoztak a régi időkben.

A szülinapi ajándékozás eredete

Bár könnyen belátható, mégis jogosan vetődik fel a kérdés, hogy miért köszöntjük fel a másikat születésnapja alkalmából, illetőleg miért adunk neki ajándékot. Természetesen azért, mert szeretjük az illetőt, a megszületés pedig mégis csak a leglényegesebb esemény az életben. Ez kétségkívül így van, de azért másról is van itt szó, a magyarázat pedig a régi világ babonáiban keresendő.

Régen, amikor nem volt, vagy csak éppen megszületőben volt a mai modern orvostudomány, jóval magasabb volt a gyermekhalandóság. Aki megszületett, egyáltalán nem biztos, hogy meg is érte a tizedik életévét. Az ajándékozás szimbolikusan azt jelentette, hogy ezzel elűzik a gyerek mellől a rossz szellemeket. A torta pedig a közösségbe való tartozás és az összetartozás jegyében lett a szülinapok állandó kelléke. 

Mára ezek a jelentések kikoptak, a szülinapi ajándékozás azonban továbbra is nagyon fontos gesztus, jóllehet a névnap ünneplése sok helyütt fontosabb a szülinapénál.

Szülinapi ajándék ötletek

Ajándékok anno

Még a 19. században is – főleg a szegényebb környékeken – az ajándék leginkább gyakorlati célokat szolgált. A leggyakrabban valamilyen élelmiszer volt az ajándékozás tárgya, szerencsésebb esetben pedig ruhanemű, amit majd el tud hordani az illető. 

Az egyik legnívósabb ajándéknak a cipő számított. Az értékesebb, különlegesebb szülinapi ajándékok csak a polgárosodással jelentek meg az átlagember életében. Gazdag, úri házaknál azonban már korábban is jellemző volt a drága meglepetés, különleges posztók vagy élelmiszer.

Szülinapi ajándék ötletek

Hogyan válasszunk ajándékot? Ezt bizony gyakran nem is olyan könnyű eldönteni és több dolgot is figyelembe kell venni, hogy megtaláljuk a „tökéletes” ajándékot. Ilyen mindenekelőtt a pénztárcánk vastagsága, az, hogy kerek-e az évforduló, hogy mennyi idős is az illető. Nem utolsósorban pedig az is döntő lehet, hogy a szülinapi ajándék férfinak vagy nőnek lesz.

Távolabbi és közelebbi ismerősök

A távoli ismerősöket régebben egy képeslappal szokták felköszönteni az emberek, mára ennek a helyét átvette a Facebookon történő köszöntés, személyes ajándékozásról nem beszélhetünk. Az ismerősöknek sokféle szülinapi ajándék ötlet szóba jöhet, lányoknál ilyen lehet egy szál virág vagy valamilyen édesség. A fiúk esetében az italmeghívás a legnépszerűbb megoldás, már ha elmúlt 18 az illető.

A barátokért mindent

A közelebbi barátok esetében már egészen más a helyzet, hiszen őket azért komolyabban szoktuk felköszönteni. Azon túl, hogy mennyire is bensőséges a köztünk lévő kapcsolat ez függ attól is, hogy kerek vagy nem kerek-e az évforduló. Fontos, hogy ma már a 25, 35, 45, 55 stb. évszámok is az emlékezetes kategóriába kerültek.

A csokor virág, a könyv vagy egy üveg finom bor minden esetben befutónak számít, kerek évszám esetén pedig még fel is lehet turbózni a dolgot egy gravírozással. Egy rövid személyre szóló üzenettel, ami biztosan megható lesz. 

Barátoknak és főleg kerek évfordulóra azonban nem csak tárgyi ajándékokkal lehet kedveskedni. Egy meglepetés bulinak például tuti mindenki örül. Több fő esetén összedobható a bérleti díj egy teremre egy szórakozó helyen vagy akár egy kisebb pub is kibérelhető, ami arra az estére csak a társaságé. Egy koncertmeghívás vagy egy meglepetés kirándulás szintén hasonlóan jó ötlet.

Ha van elég mersz és kellő kreativitás, akkor a lányokat tuti ötlet befizetni valami olyanra, amiben maguktól biztosan nem vennének részt. Lehet ez ejtőernyőzés, egy vadvízi túra vagy éppen egy búvárkodás. Fontos, hogy a meglepetés csak az utolsó pillanatban derüljön ki, a reakció először ugyanis a hárítás lesz, a végeredmény azonban a tökéletes boldogság.

Első a család

A családtag szintén külön kategóriát képvisel a szülinapi ajándék ötletek listáján, természetesen ebben az esetben is fontos kritérium az évszám és a kapcsolat bensőségessége, ami az ajándékválasztást illeti. Szülőknek, kerek évfordulóra mindenképpen valami szépet illik választani, ha virág, akkor az bizony legyen nagy csokor.

Egy bizonyos kor fölött, koncertre való belépő helyett jobb ötlet a színházjegy, a kocsma bérlés helyett pedig egy kellemes vacsora egy elegáns étteremben.

A szülők, gyerekek, testvérek felköszöntését is tehetjük személyesebbé. Példának okáért, ha egy szép tollra, vagy órára esik a választásunk, akkor a gravírozás egy remek ötlet. Az áron jelentősen nem változtat, ugyanakkor mégis jelentősen bensőségesebbé teszi a meglepetést.

A klasszikus ajándékok mellett pedig bárkinek kinézhetünk kreatív ajándékötleteket, mutatunk ezekből is párat.

Szülinapi ajándék ötletek a meglepetesem.hu oldaláról

Ha a cél egy különleges születésnapi ajándékcsomag küldése, ha nem akar, vagy nem tud hosszú órákon keresztül ajándékok után kóborolni a városban, ha nem tudja megoldani, hogy személyesen köszöntsön fel valakit, akkor a meglepetesem.hu oldalán a helye. Itt a választék bőséges, a megrendelés menete pedig gyors és egyszerű. 

A kínálatot pedig csupa különleges, minőségi termék adja, vagyis, ha meglepetés, akkor meglepetesem.hu. Ahhoz, hogy rendeljen, semmi másra nincs szükség, mint internet kapcsolatra, hiszen asztali gépről, notebookról, táblagépről és okostelefonról is ugyanolyan gyorsan választhatja ki a tökéletes ajándékot.

Adunk pár ötletet a nagy szortimentből

Ha elegáns ajándékot szeretne küldeni valakinek, akkor a Codorníu borászat brut pezsgőjét ajánljuk. A valamikori családi vállalkozás még a XVI. században kezdte el gyártani ezt az italkülönlegességet, amelynek egyik titka a 12 hónapon át tartó érlelés. Ez egy tökéletes szülinapi ajándék férfiaknak és nőknek is, de eleganciájánál fogva inkább a 30 feletti korosztálynak ajánljuk, legyen szó barát vagy családtag megajándékozásáról.

Szülinapi ajándék ötlet - pezsgő vödörben

Ínyenc férfiaknak kiváló születésnapi ajándék ötlet az itt található válogatás lista, amely a különböző ízeket és tájakat hivatott egyesíteni. A kalahári sivatagi sókülönlegesség ugyanúgy megtalálható benne, mint a prémium BBQ fűszerkerverék vagy vaníliás étcsokoládé különlegesség.

Ami a hölgyeket illeti természetesen hatalmas a választék. Emeljünk ki egyet a sok közül, ez a nőket célzó szülinapi ajándék válogatás mindent tartalmaz, ami szemszájnak ingere, mindent, ami hat az érzékeinkre. Kézműves étcsokoládé liofilizált gyümölcsdarabokkal, földimogyorós levendula kavics, étcsokoládés áfonya – hogy csak párat említsünk ebből a szemet és szájat gyönyörködtető ajándékválogatásból.

Szülinapi ajándék ötlet nőknek

Remélem, sikerült mindenkinek ötleteket adni a következő szülinaphoz! 

Képek forrása:

Az oldal tetejére