Barion Pixel

Fogadja el a cookie beállításokat a megfelelő működéshez. Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát. Elmúlt már 18 éves? Ha igen kattintson az elfogadom gombra, ha nem lépjen ki oldalunkról.

Ajándékkosár rendelés, régi versenyzők, új köntösben

Ajándékkosár rendelés, régi versenyzők, új köntösben

Milyen fajtájú ajándékkosarakat tudsz rendelni? 

Az ajándékkosár rendelés különböző stílusai alakultak ki az idők során és tájegységekként megvannak a maga jellemzői. Kicsit olyan ez, mint a gasztronómia, Baján tésztát tesznek a halászlébe, Szegeden pedig ezt el sem tudják képzelni. Mások a szokások, így az ajándékcsomagok is változatosak, főleg, ami a külcsínt illeti.

Ajándékkosár küldés

A népi motívumok jellemzően mindenhol megjelennek, más az ajándékküldés Debrecenben, mint Miskolcon vagy éppen Pécsett. A Hortobágy vonzáskörzetében például népszerűek a lovas motívumok, ami érthető is, hiszen a tájegységnek az állattartás és a csikós élet a fő jellemzője. Pécsett a virágminta dominál, Miskolcra pedig a túlburjánzó színek a jellemzőek. Az ajándékkosár rendelés a méretét tekintve is változatos, a Dunántúlon például a kisebb ajándékkosarak a jellemzőek, míg az Alföldön a nagyobbak. Ugyanakkor nem csak horizontálisan, de vertikálisan is változatosak az ajándékkosarak és ez egy picit kényes kérdés. Persze nem véletlen a mondás, hogy ízlések és pofonok, de a nyolcvanas évekre jellemző hatalmas celofán borítás és vastag, rikító masni tényleg az igénytelenség netovábbja volt. Szerencsére az ilyen túlkapások mára rég kimentek a divatból és az ajándékkosár rendelésnek egy jóval letisztultabb korszakát éljük. Ma a finomabb, ha úgy tetszik a minimalistább megoldások a jellemzők.

A nagy fordulat: ajándékkosár helyett ajándékdobozok?

Az ajándékkosár rendelés kifejezés kissé becsapós, nagyon sokan így emlegetik a mai napig, holott a kosarakat már jó régen felváltották az elegáns díszdobozok, ajándékdobozok, sőt ajándékboxok. A kosár manapság inkább a virágküldés esetében érvényesül, de ott is mind jobban háttérbe szorul. Itt is megfigyelhetőek némi regionális különbségek, először a fővárosban tűntek el a kosarak és vették át helyüket a különböző stílusban rendelhető díszdobozok, ehhez képest az ajándékküldés Debrecenben kosaras verziója még jó sokáig kitartott. Lehet, hogy azért, mert magának a kosárfonásnak is jelentős hagyománya van a városban, de biztosat tudni a dolog felől nem lehet. Mindenestre az ajándékkosár rendelés ma már inkább csak szófordulat, szórványosan ugyan létezik még a szolgáltatás, de az ajándékcsomag küldéshez képest elenyésző a piaci részesedése. Érthető, hiszen a díszdoboz sok tekintetben ízlésesebb és bizony költséghatékonyabb is.

Örök favoritok a kosárba rendezett ajándékok terén

Szintén változatos képet mutat az is, ami a tartalmat illeti. Két klasszikus versenyző van az ajándékkosaras rendelés történetében, az egyik a pirospaprika, a másik pedig a pálinka. Mindkét termék hungaricum, így könnyű belátni, hogy miért nem mennek ki a divatból. Persze ne is menjenek, hiszen kiváló gasztronómiai különlegességekről beszélünk. Ha valaki külföldről Magyarországra látogat, biztos, hogy ezekből visz haza egy adag kóstolót is. Az ilyen összeállítású ajándékkosár tökéletes meglepetés és nem csak az említett két termék miatt, hiszen minden más is, ami a csomagban található prémium kategóriás termék, legyen az bor, méz vagy éppen csokoládé. A meglepetesem.hu meglehetősen széles választékot kínál tartalmi és formai tekintetben is, így biztos, hogy mindenki megtalálja a számára tökéletes ajándékcsomagot.

Tartalomhoz tartozó címkék: Ajándékkosár küldés
Az oldal tetejére