Barion Pixel

Fogadja el a cookie beállításokat a megfelelő működéshez. Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát. Elmúlt már 18 éves? Ha igen kattintson az elfogadom gombra, ha nem lépjen ki oldalunkról.

Régi divat, új trendek az ajándékküldésben

Az ajándékcsomagnak illetőleg az ajándékküldésnek mindig is megvolt a maga formája, nem napjaink találmánya. Elég, ha csak a pár évtizeddel ezelőtti ajándékkosarakra gondolunk, melyek az 50-60-as években élték a fénykorúkat. Talán nincs is olyan régi romantikus film, amiben a főhősnő ne kapna egy ajándékkosarat a szeretett férfitől.

Viszonylag sokáig tartotta magát az ajándékozásnak ez a népszerű formája, hiszen még a nyolcvanas években is népszerű vállalati ajándék volt ez, a kiváló dolgozók részére. Karácsonykor és a munka ünnepén a legjobb dolgozók garantáltan kaptak egy celofánborítású ajándékkosarakat, amit a többi kolléga csak irigykedve nézhetett. A Karaván pörkölt kávé, a Tibi csokoládé és a feledhetetlen Napóleon konyak elengedhetetlen kellékei voltak a mai szemmel már kissé túldíszített kosaraknak. Fényük azonban a kilencvenes évekre megkopott, mivel a régi rendszer rossz sztereotípiái ragadtak rá, hogy aztán később átadhassa a helyét a mai ajándékcsomagoknak. Hosszabb átmeneti időszak után leginkább az internet adta lehetőségeknek köszönhető, hogy ismét nagy divat lett az ajándékcsomag, és szerencsére ma már nem csak személyesen lehet átadni az ajándékot, hanem bárhonnan megrendelhető és bárhova elküldhető.

Légy különleges

Ezzel jóval kitágultak az ajándékozás lehetőségei, de nem csak ez változott pozitívan az elmúlt évtizedekben, ami a szolgáltatást illeti. A fentiekben nem véletlenül említettük a három ikonikus márkát, hiszen nem igazán lehetett válogatni, hogy mi is kerüljön az ajándékkosárba, márka és termékkínálat tekintetében is sokkal szűkebb volt a választási lehetőség mint manapság. A jelenlegi ajándékcsomagoknál érdekes és mindenképpen üdvözölendő trend, hogy a minőség mellett a különlegeset is megcélozza a termék összeállítás. A hipermarketek polcain sorakozó, mindenki áltál elérhető termékek helyett a meglepetésem ajándékcsomagjaiba csupa olyan magas minőségű termék kerül, ami egy átlagos kereskedésben nem kapható. A kézműves termékek pedig nem csak minőség és íz tekintetében nyújtanak kiválót, de a maguk kategóriájában különlegességnek is számítanak, ami már eleve ismérve lehet egy jó ajándéknak.

Jobb design az ajándékcsomag

Semmi esetre sem akarjuk bántani az ajándékkosarakat, mivel, ami ajándék, azt egyrészt eleve nem illendő leszólni, másrészt a maguk idején nagyon is tetszetősek voltak. Azóta azonban más trendek járnak, már a designt illetően is. Egy ajándékkosárról a legtöbb embernek ma egy bevásárlókosár juthat az eszébe vagy Piroska a meséből, ahogy könnyelműen siet az erdőn át a nagymamához.  Ezzel szemben az ajándékcsomag letisztult formavilágával sokkal inkább utal arra, hogy az ajándék valós értéket képvisel és ami benne van, az bizony örömet fog okozni a másiknak. A dekorációs szalmával bélelt díszdoboz, némi túlzással már üresen is ajándék, hiszen maga a prémium kivitelezés is különlegesnek számít. Stílus tekintetében egy ajándékcsomag merőben más, mint a celofán borítású ajándékkosár, azt is mondhatnánk, hogy kevésbé hivalkodó, és ahogy a mondás is tartja a kevesebb, az néha több.
Tartalomhoz tartozó címkék: Ajándékkosár küldés Ajándékküldés
Az oldal tetejére