Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Nyelv

Hungarian hu
English en

Húsvéti ajándékcsomagok

Válasszon fényképnyomtatást, üdvözlőkártyát saját üzenetével vagy más kiegészítőt a húsvéti ajándékcsomaghoz. Akár teljesen egyedi  húsvéti ajándékot is összeállíthat az egyedi ajándék összeállítás menüben. Előrendeléseket is felveszünk.

Cégeknek mennyiségi kedvezményeket biztosítunk. Lépjen át a céges kategóriába: Húsvéti ajándék cégeknek, és lepje meg cége hölgy munkatársait nőnap alkalmából!

Rendezés:

Húsvéti ajándék rendelés országos kiszállítással akár másnapra. Rendelje házhoz vagy válasszon ajándékküldést. Húsvéti ajándékcsomagjainkat Budapesten belül ajándékküldő szolgálatunk Húsvét hétfőn is kiszállítja. Húsvéti ajándékfutár rendelés online, akár már másnapra, így a húsvéti meglepetés a gyerekeknek biztosan célba ér!

Húsvéti ajándék ötletek - egykor és ma

A Húsvét ünnepnek mindig is része volt az ajándékozás, hiszen Krisztus feltámadását sokan az emberiség legnagyobb ajándékának gondolják. A hosszú tél utáni tavasz beköszöntét pedig a természet ajándékaként élhetjük meg. Az alábbiakban a húsvéti ajándékozási hagyományt követjük végig.

  • az első húsvéti kosarat Assisi Szent Ferenc nevéhez kötik, aki a böjt hat hetét egy itáliai szigeten töltötte, ahol társa a legenda szerint egy apró nyúl volt, aki madárfészekből készült húsvéti kosarat adott neki
  • a későbbi húsvéti ajándékkosarak, ajándék kisnyulak és kiscsirkék is erre a legendára vezethetőek vissza
  • a vízzel vagy kölnivel való locsolkodásért cserébe hagyományosan a fiúk hímes tojást kaptak
  • a hímes tojást előbb kiegészítették, majd sok helyütt le is váltották a csokitojások, csokinyulak, csokibárányok (édességet a 18. századtól kezdve adnak)
  • az édességek mellé jobb helyeken pénz is dukált, a "bevételt" a jelképes fillérek és néhány forintok helyett a rendszerváltás után néhány ezer, akár több tízezer forintban lehetett mérni
  • a karácsonyi ajándékozás mellett egyre terjedő trend a húsvéti ajándékozás, ajándékcsomagok átadása, amely fiú és lány gyermekeknek az egyenlőség jegyében egyformán "jár", sőt manapság már a felnőttek is megajándékozzák egymást (ebben segít a Meglepetésem.hu csapata is)
  • a húsvéti ajándékozást más helyen az élmények, játékok váltják ki: ilyenek a húsvéti tojáskeresés, tojásfestés, tavaszi dekoráció készítés

Keresés