Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Húsvéti ajándékcsomagok

Válasszon fényképnyomtatást, üdvözlőkártyát saját üzenetével vagy más kiegészítőt a húsvéti ajándékcsomaghoz. Akár teljesen egyedi  húsvéti ajándékot is összeállíthat az egyedi ajándék összeállítás menüben. Előrendeléseket is felveszünk.

Cégeknek mennyiségi kedvezményeket biztosítunk. Lépjen át a céges kategóriába: Húsvéti ajándék cégeknek, és lepje meg cége hölgy munkatársait nőnap alkalmából!

Rendezés:

Húsvéti ajándékok rendelés

Húsvéti ajándék rendelés országos kiszállítással akár másnapra. Rendelje házhoz vagy válasszon ajándékküldést. Húsvéti ajándékcsomagjainkat Budapesten belül ajándékküldő szolgálatunk Húsvét hétfőn is kiszállítja. Húsvéti ajándékfutár rendelés online, akár már másnapra, így a húsvéti meglepetés a gyerekeknek biztosan célba ér!

Húsvéti ajándék ötletek - egykor és ma

A Húsvét ünnepnek mindig is része volt az ajándékozás, hiszen Krisztus feltámadását sokan az emberiség legnagyobb ajándékának gondolják. A hosszú tél utáni tavasz beköszöntét pedig a természet ajándékaként élhetjük meg. Az alábbiakban a húsvéti ajándékozási hagyományt követjük végig.

  • az első húsvéti kosarat Assisi Szent Ferenc nevéhez kötik, aki a böjt hat hetét egy itáliai szigeten töltötte, ahol társa a legenda szerint egy apró nyúl volt, aki madárfészekből készült húsvéti kosarat adott neki
  • a későbbi húsvéti ajándékkosarak, ajándék kisnyulak és kiscsirkék is erre a legendára vezethetőek vissza
  • a vízzel vagy kölnivel való locsolkodásért cserébe hagyományosan a fiúk hímes tojást kaptak
  • a hímes tojást előbb kiegészítették, majd sok helyütt le is váltották a csokitojások, csokinyulak, csokibárányok (édességet a 18. századtól kezdve adnak)
  • az édességek mellé jobb helyeken pénz is dukált, a "bevételt" a jelképes fillérek és néhány forintok helyett a rendszerváltás után néhány ezer, akár több tízezer forintban lehetett mérni
  • a karácsonyi ajándékozás mellett egyre terjedő trend a húsvéti ajándékozás, ajándékcsomagok átadása, amely fiú és lány gyermekeknek az egyenlőség jegyében egyformán "jár", sőt manapság már a felnőttek is megajándékozzák egymást (ebben segít a Meglepetésem.hu csapata is)
  • a húsvéti ajándékozást más helyen az élmények, játékok váltják ki: ilyenek a húsvéti tojáskeresés, tojásfestés, tavaszi dekoráció készítés
Az oldal tetejére