Barion Pixel

Fogadja el a cookie beállításokat a megfelelő működéshez. Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát. Elmúlt már 18 éves? Ha igen kattintson az elfogadom gombra, ha nem lépjen ki oldalunkról.

Ajándék küldés és a generációk

Ajándék küldés és a generációk

Divat lett az ajándék küldés

Bizonyára sokan észrevették, hogy változóban vannak a vásárlási szokásaink. A hagyományos offline kereskedelem mellett egyre jelentősebb tényező az online értékesítés, ami hatással van az ajándék küldésre is. A statisztikák szerint minden évben egyre többen vásárolnak internetes áruházakban, ami leginkább a kényelemmel magyarázható.

Ajándék küldésAmikor a hazai piacon megjelentek az első internetes kereskedések nem voltak könnyű helyzetben, mivel a magyar vásárló bizalmatlan. Szereti megfogni az árut, mielőtt megvásárolja azt. Emiatt a fogyasztói hozzáállás miatt, évekig csak nagyon lassan növekedett az ágazat, aztán úgy tűnt megváltozott valami, mivel most már robbanásszerűen nőnek az online értékesítések.

Ami az ajándékküldést illeti, sokáig itt is óvatosak voltak az ügyfelek, köszönhetően a pozitív tapasztalatoknak azonban, mára ez is megváltozott. A kezdeti aggódás érthető is volt, hiszen a mai fiatal középkorú generáció még internet nélkül szocializálódott, és a klasszikus vásárláshoz volt szokva. Jóllehet az ajándékküldést bizonyos formában már akkor is létezett, hiszen szállíthattunk ki csomagot a sarki közértből, igen ám, de ahhoz előtte személyesen meg kellett jelenni a boltban.

Csupán az internet segítségével gyakorolni az ajándék elküldését, az nagyon is új tapasztalat. Aki azonban már egyszer kipróbálta, másodszor bátrabban fog újra próbálkozni. Egyrészt a már említett személyes pozitív tapasztalat okán, másrészt pedig azért, mert egyre jobban beleszivárog az életünkbe az ajándékozásnak ez a formája.

Mindenki szereti

Érdekesek az itt tapasztalható generációs különbségek, egy mostani harminc vagy még inkább húsz éves ember már inkább online szeret vásárolni és az ajándékküldés is természetesebb neki. Az idősebbeknek, ha úgy tetszik meg kellett tanulniuk élni a világháló adta lehetőségekkel. Ugyanakkor az is jellemző trend, hogy az idősebb, hetven év körüli fogyasztók nagyon is nyitottak a dologra. Számunkra az ajándék küldés vagy az interneten történő vásárlás élmény, némi túlzással egy izgalmas kaland. Az esetek többségében ezért is szeretik meg, mert olyan tapasztalatot kínál nekik, amivel korábban még nem találkoztak.

Zárójelben jegyezzük meg, hogy ez igaz a számítógépes játékokra is, a virtuális valóság pedig még nagyobb népszerűségnek örvend. De visszatérve az online ajándék küldésre azt lehet mondani, hogy immár generációtól függetlenül nagy a népszerűsége, csak az idősebbekhez egy kicsit lassabban érkezett meg.

Persze az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy manapság jellemzően távol élnek egymástól a különböző generációk, az ajándékcsomagok online küldése pedig kiváló lehetőség arra, hogy meg tudják köszönteni a másikat ünnepnapokon vagy, hogy tartsák egymással a kapcsolatot. Valószínűleg ez is hozzájárult a szolgáltatás gyors és sikeres felfutásához. Ez egyébként nem csak Magyarországra, de egész Európára igaz, már csak azért is, mert az ajándékküldésnek, mint tudjuk, nincsenek földrajzi határai.

Az oldal tetejére