Barion Pixel

Fogadja el a cookie beállításokat a megfelelő működéshez. Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát. Elmúlt már 18 éves? Ha igen kattintson az elfogadom gombra, ha nem lépjen ki oldalunkról.

Adventi koszorú online rendelés, adventi koszorú ár

Adventi koszorú online rendelés, adventi koszorú ár
Rendeljen adventi koszorút online. Az adventi koszorú online vásárlásának előnye a Meglepetésem.hu oldalon a gyors, országos kiszállítás!

Az advent egyházi értelemben Jézus eljövetelét megelőző várakozás időszaka, egyszersmind világi értelemben felkészülés a karácsonyi ünnepekre. Az advent a karácsonyt megelőző 4 hetet, és kiemelten a 4 vasárnapot öleli fel. 

Ez idő alatt többféle szokással is találkozhatunk. A negyven napos böjt például a húsvétihoz hasonlóan a hústól, tojástól, tejtermékektől, bortól és olajtól való tartozkodás jegyében telik. A szentcsalád-járás középpontjában a családdal való törődés és gondoskodás áll, alkalmat ad a közös imára és elmélyülésre. Az adventi koszorú és naptár készítése pedig a karácsonyi ünnepkör, és azon belül is az adventi időszak tagolását hivatott eredetileg betölteni. 

Az adventi naptár és az adventi koszorú már a szélesebb közönség számára is egy megfoghatóbb, érthetőbb szokás. Az előbbi elsősorban a gyerekek miatt a gyakorlatba egyszerűen átvihető gondolat, az utóbbi pedig a felnőttek esetében könnyen megvalósítható ügy. 

Az adventi koszorúkészítés evangelikusoknál jött szokásba: az örökzöldekkel díszített szekérkeréken 24 gyertyát helyeztek el, és karácsony közeledtével minden nap eggyel több gyertyát gyújtottak meg. Vasárnapot leszámítva piros, vasárnap pedig fehér gyertya került sorra. A modern adventi koszorún már csak 4 gyertyát helyeznek, amelyet az adventi vasárnapokon, vagy az azt megelőző este gyújtanak meg, a koszorú alapja pedig egy fenyőág.

A katolikus változatban a lila és a rózsaszín színek dominálnak: három gyertya lila, akárcsak a templomi terítők, díszítések vagy a pap miseruhája. A harmadik héten a gyertya rózsaszín, mivel az az öröm vasárnapját jelképezi. 

A gyertyák jelentése többrétű, utalhatnak fogalmakra: az első a hitet, a második a reményt, a harmadik a már említett örömöt, a negyedik a szeretetet jelképezi. De utalhatnak személyekre, közösségre is: ekkor az első Ádám és Évát, a második a zsidó népet, a harmadik Keresztelő Szent Jánost, a negyedik pedig Szűz Máriát szimbolizálja. 

A modernizált változatok a vásárlók igényeinek megfelelően már nem mindig foglalkoznak a színek szimbolikájával, ellenben törekednek egy ünnepi, magasztos megjelenésre. A Meglepetésem.hu adventi koszorúját online egy kattintással megrendelheted, de ha szeretnél valakit meglepni advent alkalmából, akkor egy erre az alkalomra kitalált válogatást javaslunk. 

Akár az adventi koszorút, akár az adventi ajándék válogatást választod, számíthatsz a gyors, országos kiszállításra, és a biztonságos kézbesítésre. 

Tartalomhoz tartozó címkék: Adventi ajándék
Az oldal tetejére